Victor Ponta, la sediul BNR: Unde a scuipat boierul, eu am venit să felicit şi pentru echidistanţă politică

Data publicării:
ponta-60884

 

Traian Băsescu a declarat, la o emisiune televizată, că a rămas uimit când a aflat că Mugur Isărescu şi BNR s-au implicat în gândirea proiectului de înjumătăţire a ratelor românilor cu venituri sub 1600 de lei, care au credite.

În replică, Victor Ponta spune că BNR este una dintre puţinele instituţii din România care şi-au câştigat respectul pentru profesionalism şi dedicaţie.

Premierul Victor Ponta a încercat să spele criticile aduse de preşedinte şi a spus că banca centrală este dedicată interesului naţional.

„Am fost în ultima perioadă destul de des aici ca un semn de recunoaştere că BNR este una din puţinele instituţii care şi-a câştigat respectul pentru profesionalism, echidistanţă politică şi pentru dedicaţia către ce înseamnă interes public şi naţional. Cred sincer că, prin prezenţa dumneavoastră aici, ca un personaj colectiv din moş Ion Roată, unde a scuipat boierul, noi suntem aici să felicităm BNR şi să îi urăm succes în continuare pentru efortul pe care îl face ca să asigure stabilitate României”, a declarat Victor Ponta.

Şeful statului susţine că ideea înjumătăţirii ratelor pentru cei care au un venit de până la 1.600 de lei aparţine BNR.

Nu mi-a venit să cred că BNR ar fi implicată în pregătirea unui astfel de program, pentru că e un fals, e o păcăleală pentru cei care vor beneficia, dar şi pentru ceilalţi români. Am verificat, şi ideea a plecat de la BNR. Nu ştiu, dar vreau ca BNR să părăsească imediat linia de a fi controlată de un guvern corupt”, a spus Traian Băsescu

În declaraţile publice din ultima vreme, guvernatorul BNR a spus că măsura Guvernului de a-i ajuta pe românii cu credite şi venituri sub media pe economie va sprijini consumul. Guvernatorul a precizat de fiecare dată că măsura privind restructurarea creditelor aparţine lui Liviu Voinea.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri