Victor Ponta, la urnele PSD: Îmi pare rău că în 2012 am schimbat nişte legi, că îl demiteam pe Băsescu şi era bine pentru România

Data publicării:
ponta profil fb-1

Victor Ponta a ajuns la sediul PSD unde a votat noul lider al partidului în jurul orei 18.30. Acesta a mărturisit că a ajuns mai târziu la secţia de votare pentru că s-a uitat la meciul de rugby România-Italia.

„Cred că este foarte bine ca PSD, pentru prima dată în România, să-şi aleagă preşedintele printr-un vot universal al membrilor de partid. E o idee pe care, împreună cu Liviu, am pus-o în statutul partidului chiar din 2010. Cred că va fi un preşedinte legitim. Oricum mult mai legitim decât să te ia domnul Iohannis şi să te pună preşedinte, pe o domnişoară, la partidul de opoziţie. La PSD nu te pune chiar aşa”, a spus Victor Ponta.

„Sunt membru PSD şi voi fi întotdeauna membru PSD şi voi ajuta acest partid şi conducerea sa, aşa cum şi ei m-au sprijinit în cei şase ani, din februarie 2010 încoace, şi înainte. Sper ca anul viitor, la locale şi parlamentare, să fim pe primul loc”, a mai spus fostul preşedinte al partidului.

Membrii de partid au de răspuns şi la un sondaj, iar printre întrebări se află unele legate de cea mai bună măsură luată de Guvernul Ponta, dar şi de cea care a nemulţumit cel mai tare.

Întrebat cum răspunde la aceste întrebări, Victor Ponta a spus: „Avem multe bune. 9% TVA la alimente. (Şi cea mai proastă decizie, n.r.) Îmi pare rău că am cedat şi am schimbat nişte legi, că, altfel, în 2012 îl demiteam pe Băsescu şi era bine pentru România. Crin Antonescu era preşedinte şi România arăta altfel. Mult, de 100 de ori mai bine decât arată azi”.

La 29 iulie 2012 a avut loc referendumul pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu. Referendumul nu a fost validat, în condiţiile în care nu au fost îndeplinite condiţiile privind prezenţa la urne a jumătate plus unu din numărul total al alegătorilor înscrişi pe listele electorale.

Din numărul total al cetăţenilor cu drept de vot care se ridicau la 18.292.464, la vot s-au prezentat 46,24% din români. 87,52% (7.403.836) au votat DA, fiind în favoarea demiterii preşedintelui Traian Băsescu, iar 11,15% (943.375) persoane au votat NU.

Referendumul a fost punctul culminant al unei crize politice, generate de suspendarea lui Traian Băsescu de către majoritatea parlamentară USL, formată atunci din PNL şi PSD şi condusă de Victor Ponta şi Crin Antonescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri