Victor Ponta: M-am supărat pe un ministru. Sub semnătura lui, pe un document apăreau alte nouă ale subordonaţilor

Data publicării:
ponta-60884-2

„Am încercat să scoatem partea de birocraţie, avem însă o problemă pe care cred că o ştiţi cu toţii şi e legată (...) de fuga de responabilitate. Deja în ziua de astăzi să mai găseşti pe cineva care să semneze un document public este o provocare uriaşă. Am constatat şi m-am şi supărat pe unul din membrii Cabinetului care avea în spatele semmăturii sale nouă semnături! Nouă care au semnat înainte să semneze el! Şi am întrebat atunci de ce mai e ministru. Problema este că cei nouă probabil că mai au încă nouăzeci care semnează ca cei nouă să semneze, ca atunci când vine şi îi ia pe undeva să meargă toţi nouăzeci”, a declarat Ponta, la o conferinţă pe tema fondurilor europene.

Prezenţi la dezbatere, primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, şi primarul oraşului Voluntari, Florentin Pandele, i-au spus prim-ministrului Ponta că primarii sunt consideraţi cei mai corupţi, având sute de dosare în care sunt acuzaţi, şi nu îşi permit să mai semneze fără semnăturile specialiştilor.

„Niciunul nu mai semnează fără nouă semnături în spate! Trebuie să fii acoperit”, a spus primarul Craiovei.

Întrebat la ce ministru se referea, premierul Ponta a evitat să spună numele acestuia.

„Există o mare problemă legată de frica care există în toată administraţia de a-şi asuma cineva responsabilitatea pentru proiecte. Peste tot se fac bibliorafturi şi tone de hârtii şi semnează mulţi, foarte mulţi oameni pentru că nimeni nu mai vrea să-şi asume responsbilitatea. Pe de o parte, e o parte bună asta, faptul că s-au redus cu foarte mult tentativele şi cazurile de fraudă, pe partea cealaltă e o problemă pentru că în mod sigur toate termenele se lungesc şi există o fugă de răspundere cu care ne confruntăm în tot ceea ce înseamnă administraţie publică centrală şi locală”, a spus Ponta.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri