Victor Ponta: Mâine va fi prezentat în Senat un proiect de lege prin care STS să treacă la MAI

Data publicării:
victor ponta conferinta mare - captura tv-3

În conformitate cu legea, trei instituții au competențe în astfel de situații – ROMATSA, ISU și STS, gestionarul sistemului de apeluri de urgență 112. Au fost clar reliefate disfuncționalități în activitatea celor trei instituții”, a spus Victor Ponta.

El a amintit că în cazul primelor două instituții a existat o asumare a răspunderii, în condițiile în care șefii ROMATSA și ISU au fost înlocuiți, iar ministrul de Interne a demisionat.

Și la STS trebuia să existe o asumare a răspunderii, din păcate nu s-a întâmplat acest lucru”, a spus premierul.

Din considerente strict politice si personale probabil Traian Băsescu refuză asumarea răspunderii de către directorul STS pentru accidentul din Apuseni. E evident că Traian Băsescu nu are curajul, probabil că e șantajat”, a spus Victor Ponta, enumerând printre posibilele „motive” o implicare a STS în alegerile prezidenţiale din 2009 şi în referendumul de demitere a preşedintelui din 2012. Mai târziu, răspunzând la întrebarea unui jurnalist, Victor Ponta a spus că este vorba despre „o presupunere”.

El a adăugat că mâine va fi prezentat la Biroul Permanent al Senatului un proiect de lege prin care STS ar urma să treacă la MAI, în coordonarea Departamentului pentru Situații de Urgență, „în așa fel încât să avem o bună coordonare a celor care au atribuții, o structură mai puțin buirocratică și răspundere foarte clară”, a spus Victor Ponta.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri