Victor Ponta, negocieri cu Călin Popescu Tăriceanu: Dacă va fi problema să fim împreună, va fi o fuziune

Data publicării:
tariceanu ponta
Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu. foto: Inquam Photos - George Călin

Victor Ponta a declarat, la Digi24, că este în discuții cu liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, privind o eventuală fuziune cu Pro România cu care să meargă și la alegerile parlamentare.

Întrebat dacă liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, se va regăsi pe lista Pro România pentru alegerile parlamentare, Victor Ponta a răspuns: “Nu știu. Am discutat acest lucru și urmează să stabilim în perioada următoare, adică săptămâna aceasta. Eu i-am spus că dacă putem să unim niște forțe destul de mici, că până la urmă Pro România a luat 7 și ceva, ALDE a luat 4 și ceva, și dacă ne batem pentru același lucru, are sens. Dacă va fi problema să fim împreună, va fi o fuziune”.

Legat de relația cu PSD, președintele Pro România a spus că “ei încearcă să ne omoare, și noi vom rezista, cum a fost și până acum”.

„În multe județe, vom fi în opoziție, în alte județe putem face alianță cu PSD sau PNL. La Tulcea, spre exemplu putem face alianță cu PSD. Acolo e un președinte de Consiliu Județean pe care eu l-am sprijinit de când a devenit președinte, din 2012, și configurația din Consiliul Județean ne permite să facem majoritate”, a mai spus Ponta, legat de candidaturile comune pe care le-a sprijinut cu PSD la alegerile locale.

Editor : Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri