Victor Ponta: Nu îi vom lua avionul domnului Băsescu

Data publicării:
basescu 20avion 20prezidential 204079946 20mediafax 20foto 20radu 20stefan-52235

"Ştiu şi eu de costul acela de 7 milioane. Problema este că acum la Tarom este un management privat, care nu e sub controlul ministerului şi, sigur, ia măsuri pentru eficientizarea companiei. Eu cred că trebuie găsită o soluţie în perioada următoare, e absolut normal ca preşedintele României, până la urmă şi primul-ministru, să aibă un avion cu care să se deplaseze la întâlnirile oficiale, nu e vorba că se duce în plimbări”, a declarat primul ministru la un post de televiziune.

„Înţeleg însă condiţiile actuale sunt extrem de neeficiente. E un avion mai vechi şi poate că o să găsim împreună o altă soluţie. Nu e vorba aici să-i luăm avionul domnului Băsescu. Încercăm însă să avem costuri cât mai mici şi o siguranţă cât mai mare", a adăugat Victor Ponta.

Tarom a cerut 22,6 milioane de lei pentru avionul prezidenţial

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că Tarom a cerut un buget anual de 22,6 milioane de lei pentru costurile de mentenanţă la aronava Airbus 310 pe care o utilizează şeful statului.

Ministrul susţine că aeronava prezidenţială aduce pierderi anuale de 7 milioane de euro, acesta fiind cel mai mare cost de mentenanţă pentru o aeronavă din flota Tarom.

Avionul folosit de preşedinte a fost cumpărat la începutul anilor '90, împreună cu un alt aparat Airbus 310. În timp, avionul a suferit mai multe modificări. Şeful statului are la dispoziţie, în aeronavă, un dormitor, un duş şi un birou de lucru. Mobilierul din avion este construit pe structură din aluminiu.

Declaraţiile lui Relu Fenechiu vin la scurt timp după ce şeful statului i-a solicitat premierului Victor Ponta demiterea ministrului Transporturilor, acuzat de DNA pentru complicitate la abuz în dosarul „Transformatorul".

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri