Victor Ponta nu se teme de ultimatumul dat de PNL. Premierul nu se grăbește să organizeze alegeri parțiale

Data publicării:
victor ponta gov ro-3

Premierul spune că vehemenţa liberalilor îi aminteşte de Traian Băsescu şi de fostul PDL.

Victor Ponta, premierul României: Am văzut că noul PNL seamănă mai mult cu vechiul PDL. Facem alegeri, pe ce sistem facem? Pe sistemul actual? Dânșii vor să îl schimbe. După cum știți bine, dânșii spun că nu este bun. Păi, dacă nu e bun, hai să facem noul sistem. Genul ăsta de ceartă și scandal, care este marcă înregistrată de Traian Băsescu și PDL, cred că a fost moştenit.

Liberalii acuză Guvernul condus de Victor Ponta că încalcă legea şi refuză să organizeze alegeri parţiale. Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, vineri, după reuniunea conducerii partidului de la Iaşi, că liberalii au adoptat o rezoluţie prin care acordă Guvernului Ponta termen de o săptămână pentru a declanşa alegerile parţiale, în caz contrar există posibilitatea unor acţiuni în justiţie.

Alina Gorghiu, copreședinte PNL: În acest moment Guvernul se află în situația de a încălca legea din România, a expirat termenul de 90 de zile, iar premierul mi-a propus să negociez, să mă consult cu el pe subiectul alegerilor parțiale. Legea nu poate fi negociată. Solicităm Guvernului organizarea în regim de urgență a alegerilor parțiale. PNL își rezervă dreptul de a acționa Guvernul în justiție.

În acest moment, sunt vacante 26 de mandate de primari, şase mandate de parlamentari, trei de preşedinţi de consiliu judeţean, iar două consilii locale au fost dizolvate cu totul. Potrivit legii în vigoare, Guvernul are la dispoziţie 90 de zile de la vacantarea posturilor ca să organizeze alegeri parţiale. Legea nu prevede însă şi sancţiuni în cazul în care executivul nu face asta. Ultimele alegeri parţiale au avut loc pe 25 mai anul trecut, odată cu alegerile europarlamentare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri