Sari la conținut

Victor Ponta, prezidențiabil. Ce „rezerve” se încălzesc pentru șefia PSD

Informaţiile din interior arată că Dan Şova ar avea susţinerea lui Victor Ponta, aşadar şi cele mai mari şanse să-l urmeze la şefia PSD.

Presa scrie că actualul ministru a fost coleg de facultate cu premierul. El a intrat în politica de la vârf a partidului odată cu venirea lui Victor Ponta la cârma formaţiunii. A fost purtător de cuvânt al PSD, ministru pentru Relaţia cu Parlamentul, ministrul Proiectelor de Infrastructură, iar acum are un portofoliu extrem de important, pe cel al Transporturilor.

Dan Şova, favoritul premierului

- coleg de facultate cu Victor Ponta

- odată cu venirea lui V. Ponta la şefia PSD a fost:

ministru pentru Relaţia cu Parlamentul

purtător de cuvânt al PSD

ministru delegat pentru Proiecte de Infrastructură

ministrul Transporturilor

Liviu Dragnea şi-ar dori şi el şefia PSD. Actualul preşedinte executiv al partidului are o relaţie foarte bună cu mulţi lideri din teritoriu. Liviu Dragnea a reuşit să facă din Teleorman un judeţ în care partidul său are un scor foarte bun. Are experienţă în administraţie, experienţă pe care a folosit-o pentru a reprezenta interesele liderilor locali. Aşa a reuşit să-şi apropie mulţi şefi de filiale judeţene şi locale, primari, consilieri locali şi judeţeni. În plus, vicepremierul conduce Ministerul Dezvoltării, cel care gestionează fondurile pentru comunităţile locale. Cu o susţinere puternică venită din teritoriu, Liviu Dragnea ar putea întoarce situaţia în favoarea sa, chiar dacă premierul nu l-ar sprijini.

Liviu Dragnea, preferat de liderii din teritoriu

- preşedinte executiv al PSD

- fost şef al CJ Teleorman

- vicepremier

- ministrul Dezvoltării

Pe tuşă se încălzeşte discret şi Valeriu Zgonea, a cărei ascensiune în epoca Victor Ponta este evidentă. Odată cu preluarea şefiei PSD de către acesta din urmă, Valeriu Zgonea a primit cea mai înaltă funcţie din cariera sa şi a treia din stat - preşedinte al Camerei Deputaţilor. Totuşi, sursele din PSD spun că Dan Şova ar fi prima alegere a premierului, aşa că liderul deputaţilor ar fi a doua opţiune. În plus, nu are o susţinere a filialelor la fel de mare precum Liviu Dragnea.

Valeriu Zgonea ar vrea să candideze la şefia PSD

- are o relaţie bună cu premierul

- preşedintele Camerei Deputaţilor.