Victor Ponta: Proiectul de autonomie al UDMR nu reprezintă o piedică în calea guvernării alături de maghiari

Data publicării:
victor ponta guvern - gov 3 -1

„Mai menţineţi la guvernare colegii dumneavoastră de la UDMR care doresc totuşi secesiunea? E un gest extraordinat de grav şi românii din Transilvania s-au alarmat”, a fost întrebat Victor Ponta.

„Să nu se alarmeze niciun român. Am lângă mine nişte români din Transilvania şi nu îi văd alarmaţi deloc. Vreau ca toţi românii din Transilvania şi toţi românii din Oltenia şi din Moldova şi din Dobrogea să ştie că avem toţi o Constituţie, pe care o respectă toată lumea. Şi în acea Constituţie se prevede foarte clar cum e statul român şi nu se poate schimba, dar se mai prevede un lucru: nu băgăm pe nimeni la închisoare dacă îşi spune o părere chiar şi greşită, cu care nu suntem de acord. Suntem o societate deja matură", a declarat premierul. 

Potrivit proiectului UDMR, Regiunea Autonomă Ţinutul Secuiesc ar urma să cuprindă judeţele Covasna, Harghita și Mureș, cu capitala la Miercurea Ciuc, potrivit proiectului oficial redactat de UDMR.

Documentul mai arată că limba maghiară ar urma să fie recunoscută oficial în această zonă, alături de cea română. Regiunea va avea steag și stemă proprii și va fi condusă de un președinte. Acesta este primul document scris, oficial asumat de UDMR.

Judeţele Covasna, Harghita şi Mureş ar urma să formeze o regiune care se va numi, potrivit proiectului UDMR, Ţinutul Secuiesc. Regiunea ar fi condusă de un Consiliu Regional şi un Executiv Regional.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri