Victor Ponta, reacție la criticile președintelui Iohannis

Data publicării:
iohannis-ponta-dupa-juramant-ministri-noi

„Deputați PNL (...) s-au întâlnit și (...) în Parlament promovează interesele unei singure companii împotriva intereselor publice. N-am afirmat niciodată și am fost foarte clar, că m-a întrebat Cătălin Striblea: „Vorbiți de oameni din jurul președintelui?”, „Nu! Dimpotrivă. Și chiar cred că printr-un efort comun președinte, Guvern, Parlament, servicii de informații, jandarmerie, poliție, putem să luăm măsuri concrete pentru ca să fie o strategie de protejare a pădurilor. Deci lucrurile sunt foarte clare, iar acuzațiile mele la adresa unei doamne deputat, fost ministru, și a câtorva deputați PNL în continuare le consider legitime și chiar așa s-a întâmplat”, a declarat, vineri, Victor Ponta. 

„Impresia mea personală este că președintele a retrimis legea la Parlament pe baza unor informaţii pe care le-a primit de la nişte binevoitori, în ghilimele, în special nişte binevoitori liberali pe care îi vedeţi zilele acestea luptându-se cu dinţii pentru interesele Schweighofer”, declarase premierul la B1 TV în urmă cu câteva zile. Victor Ponta lăsa să se înţeleagă că preşedintele a acţionat în interesul firmei Holzindustrie Schweighofer atunci când a retrimis Codul silvic la Parlament. 

Declarația l-a iritat pe președinte, care, înainte de a pleca în Italia, a spus că premierul va fi direct răspunzător, dacă declarațiile sale nu se probează. 

Scandalul „Lobby pentru Schweighofer Holzindustrie”. Acuzații și explicațiile politicienilor

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri