Victor Ponta, reconfirmat în funcţia de preşedinte al PSD

Data publicării:
vlcsnap-2013-04-20-15h49m14s172

ACTUALIZARE 16.00. Victor Ponta a fost reales preşedinte al PSD. „Îmi doresc o echipă unită şi performantă”, a spus Ponta, după anunţarea rezultatelor.

De asemenea, Liviu Dragnea a fost singurul candidat pentru funcţia de preşedinte executiv, nou înfiinţată.

Gheorghe Nichita, Marian Oprişan, Mircea Cosma, Paul Stănescu, Ion Mocioalcă, Ioan Rus, Mircea Duşa şi Robert Negoiţă au fost aleşi în funcţiile de vicepreşedinţi ai partidului aleşi la nivel regional.

ACTUALIZARE 12.38. Social democraţii votează. 

Congresul PSD va experimenta votul electronic, o premieră absolută în viaţa partidelor româneşti, aşa că unul dintre cele mai tensionate momente, cel al alegerilor, se va consuma în mai puţin de o oră.  

Pentru funcţia de preşedinte al partidului candidează doar Victor Ponta.

Funcția de președinte executiv, ce va fi reînființată, îi este, practic, dedicată lui Liviu Dragnea.

Pentru funcțiile de vicepreședinte este însă concurență mare, unde sunt cel puțin doi candidați pe loc. Sunt și funcții pe care se bat trei sau patru social-democrați.

Mulți dintre candidați au încercat să își convingă colegii să îi voteze, pe orice cale. Spre exemplu, Nicolae Bănicioiu împarte carnețele cu mențiunea să fie votat. Acesta are și un slogan: „Eu cred în România. Eu cred în PSD”.

Contracandidatul lui Victor Ponta a protestat faţă de invalidarea candidaturii sale

Contracandidatul lui Victor Ponta, Andrei Alexandru, fost consilier al lui Nicolae Văcăroiu, a lansat miecuri un protest, motivat de faptul că nu i-a fost permisă candidatura la funcţia de preşedinte al PSD.

„Am luat cunoştinţă cu surprindere şi dezamăgire, despre decizia Comisiei de propuneri de a nu-mi valida candidatura la funcţia de preşedinte al PSD. Este o decizie nestatutară, deci, abuzivă, pentru că ea contravine Statutului PSD, art. 185, al.4, teza 5.

În cererea mea de înscriere a candidaturii, înregistrată la Secretariatul General al PSD cu nr. 74 din 12.04.2013 şi transmisă presei, am menţionat că am urmat acum aceeaşi procedură statutară ca şi în 2010. Atunci, mi-a fost confirmată candidatura fără vreo recomandare din partea vreunei structuri a partidului şi fără alte formalităţi pregătitoare, iar Statutul PSD nu a fost modficat între timp pe această temă. Nu aş fi crezut vreodată că Victor Ponta e capabil să refuze competiţia directă şi să anuleze spiritul şi litera democratică a Statutului”, a scris Andrei Alexandru în protestul său.

Citiți și Adrian Năstase, la Congresul PSD: După o încercare foarte dură, m-am schimbat în bine

Partidul Social Democrat, la primul congres fără mize. Victor Ponta, o reconfirmare

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri