Victor Ponta: Românii nu sunt europeni de rangul doi

Data publicării:
Victor Ponta sedinta de Guvern - gov.ro

El le-a spus miniştrilor, miercuri, în şedinţa săptămânală a Executivului, că, într-un interviu acordat cotidianului brittanic The Times, a exprimat poziţia României în ceea ce priveşte tratamentul egal al tuturor cetăţenilor aparţinând statelor membre.

"Nu suntem cetăţeni europeni de rangul doi, nu ne interzice nimeni şi nu introduce nimeni cote de români. Dacă suntem cetăţeni europeni, suntem toţi egali, şi britanici, şi români, şi orice altceva, şi nicio iniţiativă a unui guvern - şi am zis asta în The Times, sunt convins că a auzit acel guvern - nu va fi acceptată de România. Dacă suntem egali, chiar suntem egali, nu sunt unii mai egali decât alţii şi, din tot ce ştiu eu, românii care lucrează şi în Marea Britanie, şi în Germania, şi în Franţa, lucrează din greu, plătesc taxe, sprijină dezvoltarea acelei societăţi la fel cum se întâmplă cu britanicii sau germanii care lucrează în România, de aia suntem toţi europeni", le-a spus Ponta miniştrilor.

El le-a cerut acestora să comunice poziţia României în cadrul întâlnirilor pe care le au la nivel europen, adăugând că ar avea aceeaşi recomandare şi pentru şeful statului, dar că a observat că acesta "nu prea vorbeşte cu nimeni" la Bruxelles.

"O să vă rog pe toţi miniştrii care participaţi la diverse reuniuni europene să reiteraţi foarte clar această poziţie a României. L-aş ruga şi pe domnul preşedinte, care se mai duce şi dânsul pe la Bruxelles, dar am văzut că nu prea vorbeşte cu nimeni şi, atunci, am să transmit eu această poziţie a României", a spus Ponta.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri