Victor Ponta s-a întors la Guvern. Este așteptat și la DNA

Data publicării:
ponta costum birou facebook

Vacanţa la Miami s-a terminat, urmează Guvernul, DNA şi Parlamentul. Premierul a fost plecat 10 zile cu soţia şi copii, dar concediul s-a încheiat ieri şi astăzi s-a intors la treabă. În urmă cu câteva minute, Victor Ponta a intrat în sediul Guvernului.

Prioritățile guvernului pentru perioada următoare sunt legate în primul rând de modificările la Codul Fiscal, proiect legislativ care a ținut capul de afiș al dezbaterilor publice în ultima perioadă. Doar guvernatorul BNR a avut patru ieșiri, în care a lansat patru avertismente, în ultima lună.

În cele două săptămâni în care şeful Guvernului a lipsit, permanenţa la Palatul Victoria a fost asigurată de vicepremierul Gabriel Oprea.

Victor Ponta o să aibă treabă şi la Direcţia Naţională Anticorupţie, în dosarul în care este acuzat de 19 infracţiuni, evaziune fiscală, spălare de bani şi fals în înscrisuri. Expertiza financiar-contabilă cerută în dosarulul premierului ar putea ajunge pe masa procurorilor anticorupţie. Specialistul desemnat pentru stabilirea prejudiciului este aşteptat astăzi la DNA pentrua depune raportul.

În dosarul Turceni - Rovinari, Victor Ponta este acuzat pentru 19 infracţiuni - 17 de fals în înscrisuri, evaziune fiscală şi spălare de bani – pe care le-ar fi comis ca avocat. Complice, spun procurorii, i-ar fi fost prietenul său, senatorul Dan Şova.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri