Victor Ponta: Să rămânem în relaţii bune cu liberalii. După 25 mai cred că vom fi din nou împreună

Data publicării:
VICTOR PONTA-resize Mediafax Foto-Octav Ganea-2

„Vă rog pe toţi să transmiteţi în teritoriu că avem nevoie de toate forţele şi de toţi aliaţii, inclusiv o să vă rog pe cât posibil - pe la Iaşi e mai greu - dar în rest cred că se poate să rămânem în relaţii bune cu liberalii, pentru că după 25 mai eu cred că vom fi nou împreună”, a spus Victor Ponta, în debutul şedinţei BPN al PSD, la care presa a avut acces.

El a spus că adversarii PSD sunt Traian Băsescu şi Elena Udrea.

„Domnul Băsescu, doamna Udrea şi-au revenit un pic, au prins curaj, iarăşi cred că a uitat lumea cine a tăiat pensiile şi salariile, cine i-a furat atâţia ani. Ei sunt adversarii noştrii, au încă un regim şi un sistem puternic cu propagandă, cu oameni cu bani care vor să-i ajute să rămână la putere. Noi cu ei ne luptăm”, a spus Ponta.

El a spus că „bătălia principală” va dura până pe 16 noiembrie, data celui de-al doilea tur de scrutin al prezidenţialelor.

Ponta şi-a exprimat speranţa ca până atunci noile planuri şi noul optimism afişat de Băsescu şi de Udrea să se dovedească fără suport şi „oamenii să nu uite cine i-a adus în situaţia actuală”.

„În rest, vor aface gălăgie mare, vor folosi armele lor obişnuite, însă eu cred că putem să-i batem şi pe 25 mai şi pe 2 şi 16 noiembrie şi putem să mergem mai departe cu toate planurile noastre”, a spus Ponta.

De cealaltă parte, liberalii susţin că prim-ministrul minte când vorbeşte despre refacerea Alianţei

Reacţia PNL a venit prin vocea purtătorului de cuvânt al partidului, într-un mesaj postat pe Facebook: „PSD a decis zilele trecute, împreună cu aliatul său de nădejde din Iași, PDL, să schimbe majoritatea din Consiliul Judeţean, motivând lucruri complet ridicole. (...) PSD dovedește din nou că este un partid în al cărui cuvânt nu se poate avea încredere și care încearcă să îi păcălească pe români”.

Planurile de la centru nu se potrivesc însă cu cele din teritoriu. În ciuda acestui mesaj, liberalii şi social-democraţii au conflicte serioase în ţară.

Probleme mari sunt la Iaşi unde social - democraţii au format altă majoritate. Liberalii i-au acuzat că au pactizat cu democrat - liberali şi i-au scos din ecuaţie, din Consiliul Judeţean.

Social – democraţii din Consiliul Judeţean Iaşi i-au cerut lui Cristian Adomniţei să îşi dea demisia din funcţia de preşedinte al Consiliului, similar cu ce a făcut Crin Antonescu în Parlament, când a a demisionat din funcţia de preşedinte al Senatului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri