Victor Ponta: Şi eu am semnat documentul înmânat de Băsescu la Bruxelles

Data publicării:
17122012 20hartia 20data 20lui 20schulz-39199

Victor Ponta a recunoscut la un post de televiziune că a semnat o înțelegere cu președintele Traian Băsescu în cadrul întâlnirii de miercuri la Palatul Cotroceni. Elspus că documentul viza colaborarea instituţională Preşedinţie-Guvern, cu asigurări de respectare a Constituţiei.

Nu e de coabitare, că eu am schimbat titlul, este de colaborare inter-instituţională”, a spus Ponta laun post de televiziune.

PreşedinteleTraian Băsescua spus că le-a dat liderilor europeni, printre care preşedintele Consiliul European, Jose Manuel Barroso, preşedintele PE, Martin Schulz, şi preşedintele Franţei, Francois Hollande, un document „în interesul României”, fără a preciza însă ce conţine acesta.

Traian Băsescu a fost întrebat de jurnalişti despre faptul că în imaginile de la fotografia de familie a Consiliului European a fost văzut dându-i un document preşedintelui PE, Martin Schulz, el răspunzând că a fost dorinţa sa să se vadă acest lucru.

Acordul de coabitare cu Victor Ponta, înmânat liderilor Uniunii Europene

La summit-ul UE de săptămâna trecută, în timpul fotografiei de familie, preşedintele Traian Băsescu a fost surprins în timp ce îi înmâna preşedintelui Parlamentului Europen, Martin Schulz, mai multe documente. Conținutul acestora a stârnit speculaţiile presei. Purtătorul de cuvânt al lui Martin Schulz, Armin Machmer elucidează misterul.

„În documentele pe care preşedintele Martin Schulz le-a primit de la preşedintele României se regăseau înţelegerile pentru colaborare/coabitare dintre Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta, care a fost desemnat încă o dată să formeze guvernul”, ne-a spus Armin Machmer, purtătorul de cuvânt al preşedintelui Parlamentului European.

De altfel, președintele Traian Băsescu, în timpul conferinţei de presă susţinută vineri la Bruxelles, imediat după încheierea summit-ului UE a lăsat să se înţeleagă că erau documente importante pentru interesul României, dar nu a oferit altfel de detalii.

Sigur că n-o să vă spun ce conține, dar am înțeles că au fost niște speculații. Cum credeți că eu mă duceam la fotografia de familie cu un document fără să vreau ca acest lucru să se vada? A avut și el anumite semnificatii. Era în interesul României”, a declarat Traian Băsescu.

Prezent la un post de televiziune Victor Ponta a dat mai multe detalii despre redactarea acestui document de coabitare. Potrivit premierului, șeful statului a propus termenul de coabitare, el a refuzat și a propus termenul de colaborare. Președintele PNL, Crin Antonescu și secretarul general al PSD, Liviu Dragnea au asistat la semnarea acestui document.

Premierul susține că l-a rugat pe președintele Băsescu să le arate documentul și prietenilor socialiști Francois Holland și Martin Schulz.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri