Victor Ponta: Sper că S.Ghiță este în viață

Data actualizării: Data publicării:
ghita ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Victor Ponta spune că nu ştie unde se află acum Sebastian Ghiţă, deşi recunoaşte că a avut o relaţie apropiată cu acesta. Fostul premier a făcut declaraţia la Antena 3, unde a vorbit şi despre înregistrările făcute publice de omul de afaceri.

Sebastian Ghiţă e urmărit internaţional, după ce a dispărut la sfârşitul anului trecut. El e urmărit penal sau trimis în judecată în cinci dosare.

Întrebat dacă mai trăiește Sebastian Ghiță, Victor Ponta a răspuns: „Sper că da”. El a spus că nu știe dacă Sebastian Ghiță putea face singur jocul pe care l-a făcut și a menționat că nu a mai vorbit de foarte mult timp cu omul de afaceri.

Fostul premier are și o explicație pentru faptul că nu au mai apărut înregistrări și dezvăluirile lui Sebastian Ghiță par să se fi oprit brusc: „Cred că a fost și el uimit să vadă oamenii care au fost atât de apropiați și care, după, s-au purtat incorect cu el”.

Victor Ponta a fost audiat la Parchetul General, într-un dosar deschis în urma acuzaţiilor lansate de Sebastian Ghiţă, privind numirea Laurei Codruţa Kovesi la şefia DNA. Fostul premier a negat că ar fi fost șantajat ca să o numească în funcție, așa cum a pretins Sebastian Ghiță într-una din înregistrările difuzate după dispariția sa.

Nu, nu am fost şantajat. Am fost la Parchetul General, am spus ceea ce m-a întrebat procurorul pe acestă temă, în februarie, nu mai ştiu exact când. Când dosarul va deveni public, pot să vă dau mai multe date”, a declarat Victor Ponta.

Citiți și: Agerpres: Sebastian Ghiță a părăsit teritoriul României

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri