Victor Ponta speră că Iohannis va avea succes cu dosarul Schengen, pentru că „vorbeşte limba care trebuie”

Data publicării:
victor ponta poza klaus iohannis - digi24

 

„Nu mi-am schimbat opinia şi este de asemenea părerea majorităţii liderilor europeni: România este pregătită să adere la zona Schengen” şi este în măsură să asigure securitatea frontierelor, a declarat şeful Guvernului social-democrat, într-o întâlnire cu trei agenţii de presă internaţionale.

„Dar va fi o decizie politică 100% şi sper că domnul Iohannis va avea mai mult succes” decât predecesorul său, conservatorul Traian Băsescu, pentru a-şi convinge omologii, având în vedere că „vorbeşte limba care trebuie”, a glumit el.

Klaus Iohannis, care se exprimă bine în germană, s-a impus în mod surprinzător în faţa lui Victor Ponta, la alegerile prezidenţiale din noiembrie, fostul primar al oraşului Sibiu primind sprijinul cancelarului german Angela Merkel, scrie Mediafax.

Membră a Uniunii Europene din 2007, România aşteaptă să adere la Schengen din 2011, ca şi Bulgaria, dar fără succes.

Unele state, precum Olanda, apreciază că trebuie să facă mai multe progrese în lupta împotriva corupţiei şi în securizarea frontierelor. Franţa şi-a exprimat de asemenea reticenţa.

Justiţia română - contrar celei bulgare - a înregistrat progrese considerabile în ultimii doi ani, mergând până la încarcerarea unui fost premier găsit vinovat de corupţie. Aceste progrese au fost salutate de UE, precizează AFP.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri