Victor Ponta: Sunt gata să refacem USL, dacă liberalii se răzgândesc

Data publicării:
ponta antonescu

Sunt gata să refacem Uniunea Social-Liberală, pentru că eu cred că aceasta este cea mai bună formulă de guvernare pe care România o poate avea”, a declarat, luni, premierul Victor Ponta.

„Nu se pune problema acum să îi dăm pe ceilalţi afară din guvern, ci să aplicăm ce am semnat și eu, și domnul Antonescu în2012. Și anume ca UDMR să fie prezent cu două ministere. Ministerul Culturii a fost ocupat de PNL, Ministerul Mediului, de PSD, deci putem să refacem USL”, a adăugat Victor Ponta.  

Crin Antonescu, președintele PNL, declara în urma votului Delegaţiei Permanente din 25 februarie, că USL nu mai există pentru că „nu mai avea sens să mai existe, pentru că nu mai urmăream cu toții obiectivele angajate”.

„Este o decizie care s-a luat cu un vot covârșitor, dar care nu s-a luat ușor. E o decizie pe care nu ne-am dorit-o, pe care am încercat să o evităm prin căutarea tuturor șanselor de a spera că în formula USL se poate continua, nu cu ei, sau ei cu noi, ci pe calea angajamentelor pe care noi le-am făcut. Toată alianța politică pe care noi am dus-o exact 3 ani și 20 de zile a avut sens atât cât am putut sperăm că obectivele pe care le-am spus oamenilor sunt urmărite. Nu mai avem niciuna din aceste speranțe, ca atare ni s-a părut onest să nu prelungim un festival de ipocrizie, ci să avem noi curajul să constatăm ceea ce este categoric adevărat: USL nu mai există, pentru că nu mai avea sens să mai existe, pentru că nu mai urmăream cu toții obiectivele angajate”, a spus Crin Antonescu.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri