Victor Ponta: Viktor Orban mi-a făcut un compliment

Data publicării:
VICTOR PONTA 2-Mediafax Foto-Marius Dumbraveanu

Foto: Mediafax 

Victor Ponta a fost întrebat la un post de televiziune cum comentează manifestările premierului ungar, Viktor Orban, care a participat la Universitatea de vară de la Băile Tușnad. În acest context, premierul român a afirmat că a apreciat favorabil, în ceea ce-l priveşte, declaraţiile omologului său de la Budapesta.

„Domnul Viktor Orban mi-a făcut un compliment, mi-a zis că până în 2012 se înţelegea foarte bine cu Guvernul din România şi din 2012, nu. Eu am luat-o ca un compliment, pentru că mie mi se pare că atitudinile domniei-sale, nu ca prim-ministru - dacă am vreo problemă ca prim-ministru, discutăm noi - ci ca lider politic sunt atitudini jignitoare la adresa României şi atitudini inacceptabile din punct de vedere politic între două ţări vecine şi prietene”, a răspuns Victor Ponta, potrivit Mediafax.

El a precizat că nu vrea să răspundă la provocări şi să „pună gaz pe foc”, dar consideră că premierul ungar are un comportament „nu doar ofensator, ci şi provocator”.

Victor Ponta a afirmat că cetăţenii României nu vor mai accepta un guvern cu care Viktor Orban să se înţeleagă bine.

Premierul român a amintit că şi el a fost în Ungaria, la o reuniune politică, dar şi-a arătat respect faţă de vecinii României.

El consideră că premierul Ungariei are asemenea manifestări pentru că sunt politicieni români cu care acesta este coleg în Partidul Popular European care îl laudă.

„Doamna Macovei şi domnul Laszlo Tokes sunt cei care îi cântă în strună lui Orban, dar mai există şi alţi cetăţeni. Întrebaţi-l pe Blaga ce crede, că înţeleg că guvernul dinainte de 2012 îi plăcea domnului Orban”, a mai spus Ponta.

Şeful Executivului a explicat că Ministerul Afacerilor Externe a reacţionat pentru că „aşa trebuie”.

Citiți și
Reacţia Ungariei după ce Viktor Orban a fost criticat pentru fotografiile controversate postate pe Facebook
Viktor Orban provoacă din nou indignare în România. Ce se ascunde în spatele declarațiilor lui
Postare controversată. Viktor Orban, poze cu simbolurile Ungariei Mari. MAE reacţionează

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri