Victor Ponta vrea modificarea protocolului USL

Data publicării:
USL Anotnescu Ponta constantin -Mediafax Foto-Razvan Chirita-2

Liderul PSD vrea ca noul acord să cuprindă prevederi clare pentru situaţii de genul celei create de atacurile lui Sorin Roşca Stănescu. Până atunci, membrilor PSD li s-a interzis să răspundă să răspundă la acuzaţii lansate deliberali.

Întrebat de jurnaliști despre faptul că azi expiră „ultimatumul” pe care l-a dat PNL-ului, Victor Ponta a ținut să sublinieze că termenul de „ultimatum” și „problema Sorin Roșca Stănescu” sunt termeni folosiți doar de presă.

Citiţi şi: Astăzi expiră ultimatumul dat de Victor Ponta. La ce concluzii ajung liderii USL

Deși Victor Ponta a recunoscut că în prezent nu se poate spune că se aplică protocolul USL - pe care îl consideră, practic, suspendat - premierul a subliniat că USL nu are alternativă decât guvernarea. „Noi mergem mai departe”, a spus șeful guvernului. „USL funcționază pe bază de necesitate. România trebuie  guvernată stabil și numai USL o poate face”, a precizat Victor Ponta, întrebat de jurnaliști pe ce baze funcționează în prezent USL.

„Povestea că o să dăm vina pe cineva la un moment dat nu o să mai meargă!”, a avertizat premierul. „Nu putem să guvernăm când unul încarcă și doi descarcă. Nu mai putem să dăm vina pe Traian Băsescu. Ce nu ne-a lăsat Traian Băsescu să facem?”, a  adăugat Victor Ponta.

El și-a exprimat încrederea că „fiecare a înțeles” acest lucru, în urma evenimentelor din ultimele zile, și susține că nu are planuri de rezervă.

„Nu putem fi, ca PDL, și la putere, și în opoziție”, a insistat Victor Ponta. „Chiar dacă înțeleg că PNL e un pic special, avem de guvernat țara”, a arătat premierul, care așteaptă de la colegii de alianță „garanții” că împart responsabilitățile guvernării. El a spus că nu cere excluderea lui Sorin Roșca Stănescu - aceasta fiind o decizie exclusivă a PNL -, dar a menționat că ar fi un gest inclusiv pentru teritoriu, menit să-i descurajeze pe cei care ar avea de gând să procedeze ca fostul jurnalist, un critic acerb în ultima vreme al PSD.

Premierul a mai spus că așteaptă de la partenerii liberali „o decizie reală și sinceră de a fi solidari”, pentru USL fiind de dorit „să probeze că suntem la guvernare”. El a precizat că a primit astfel de garanții încă de vineri, dar ele trebuie puse și în practică.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri