VIDEO. Bilanțul lui Iordache la Justiție: „altă întrebare”

Data actualizării: Data publicării:
florin iordache - 170104_AUDIERI_CABINET_GRINDEANU_35_INQUAM_Octav_Ganea

Sunt în continuare proteste de stradă, deși Florin Iordache a demisionat azi. Are deja și înlocuitor interimar la Ministerul Justiției, pe Ana Birchall. 

După 36 de zile de la preluarea portofoliului de la Ministerul Justiţiei, Florin Iordache a renunţat. Şi-a anunţat demisia, deşi la audierile din Parlament părea să ştie ce are de făcut.

Florin Iordache: Secretul unei bune guvernări, cred eu, este acela să alegi consilieri care să fie mai inteligenţi decât tine şi pe care să-i şi asculţi!

La două săptămâni de la instalarea în funcţie, Ministerul Justiţiei punea în dezbatere publică două proiecte de ordonanţe - graţierea colectivă şi modificarea legislaţiei penale.

Florin Iordache, ministrul Justiţiei: Actele normative nu se fac pentru politicieni, se fac pentru a rezolva politica penală a statului. Nu am avut şi nu am în vedere o anumită persoană.

A doua zi, tot el a anunţat adoptarea Ordonanţei de Urgenţă 13, prin care se dorea modificarea legislaţiei penale. Propusese proiectul în şedinţa de Guvern, deşi nu se afla pe ordinea de zi şi era trecut de ora 22.00.

A răspuns, parţial, după ce a ieşit lumea în stradă.

Florin Iordache: Afirmaţiile şi opiniile emise în necunoştinţă de cauză, fără înţelegere corectă, în sensul că sunt dezincriminate faptele de abuz în serviciu dacă prejudiciul este sub 200 de mii de lei sunt eronate. Va exista răspundere administrativă şi disciplinară, iar prejudiciul va fi recuperat cu prioritate.

Valul de proteste a crescut în intensitate. La fel şi nemulţumirile magistraţilor, care nu s-au sfiit să spună că ordonanţa a fost dată cu dedicaţie. Florin Iordache părea de neclintit.

Reporter: Retrageţi ordonantele şi pe urmă vă daţi demisia?

Florin Iordache: Nu retrag nicio ordonanţă.

Reporter: Şi demisia?

Florin Iordache: Nu-mi dau nicio demisie!

A fost ultima ieşire publică a ministrului înainte de abrogarea ordonanţei. Între timp, controversata OUG 13 a ajuns obiectul unui dosar penal.

Reporter: Vă este frică de ancheta începută de procurorii DNA?

Florin Iordache: Nu!

Florin Iordache rămâne deputat. Este la al cincilea mandat de parlamentar.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri