VIDEO. Acuze şi jigniri de la tribuna Parlamentului

Data actualizării: Data publicării:
glume

Moţiunea de cenzură a fost un bun prilej pentru vechii adversari politici să facă glume unii pe seama altora.

Cătălin Predoiu, PNL : Ordonanţa ruşinii a fost aşa tranparentă că i s-a văzut Teleormanul, iar poporul a fost aşa de hoţ că nu se mai văd nici frunzele de la morcov, domnilor!

Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului: Dacă nu vă opriţi sunt obligat să cer chestorilor să intervină pentru a vă scoate din sală. Se aude? Cred că confundaţi locurile. E Parlament aici nu e stadion muncipal.

Nu au lipsit acuzele şi jignirile nici de la tribună.

Raluca Turcan, liderul PNL: Nicicând în istoria României moderne un Guvern nu a reuşit să fie atât de făţiş complicele hoţilor. Democratic, singura soluţie corectă pentru dumneavoastră, domnilor Dragnea, Grindeanu şi Tăriceanu este demisia de urgenţă. A dumneavoastră şi a întregului cabinet complice.

Nicuşor Dan, liderul USR: Ştim cu toţii că domnul Dragnea a pus presiune pe Grindeanu, dar domnul Grindeanu avea toate mijloacele să se opună. Nu a făcut- o. A fost laş.

Liviu Dragnea: Această moţiune nu e decât o notă de subsol la discursul slab răutăcios de ieri al lui Iohannis. Aţi depus o moţiune politicianistă, ipocrită, inutilă care exprimă tot mai exasperat nemulţumirea că aţi pierdut alegerile.

Punctul culminant al protestelor, momentul luminiţelor de duminică seara, a fost refăcut în Parlament, de către liberali.

Raluca Turcan, liderul PNL: Să se facă lumină şi acest guvern să demisioneze sau să fie demis. Doamne ajută!

În ciuda tonului tensionat s-a şi râs mult în Parlament. Doi adversari vechi, Călin Popescu Tăriceanu şi Traian Băsescu au fost puşi pe glume.

Călin Popescu Tăriceanu: Domnule președinte, aici se ridică mâna. Nu e ca pe vapor.

Traian Băsescu: Domnilor președinți, nu ştiu cum era pe vapor, dar să știți că acolo nu am întâlnit escroci.

Călin Popescu Tăriceanu: Dă-mi şi mie voie puţin. Domnule preşedinte, aritmetica e imbatabilă. 4 ani de mandat ai mei, 3 ai lui Ponta egal 7. Dumneavoastră câți ați avut? Cum de această informație nu a ajuns la dumneavoastră? Ori eraţi cel mai bine informat, ori v-au tras pe sfoară?

Liviu Dragnea: Așteptați să vă dau microfonul.

Traian Băsescu: Am ajuns la concluzia că pot să îmi meţin afirmaţia. Am fost cel mai bine informat om politic, dar nu am știut decât 10 la sută.

Călin Popescu Tăriceanu: Fiecare cu gaşca lui. Dumneavoastră cu serviciile, noi cu cetăţenii.

Traian Băsescu: Am vâzut cât sunteți cu cetățenii numai zilele astea, în Piața Victoriei. Se vede cât sunteți cu cetățenii, că toți v-ați pitit că vi s-au făcut publice numerele de telefon. De ce fugiți de cetățeni? Vorbiți cu ei la telefon!

Călin Popescu Tăriceanu: Să stiți că pe mine mă sună și noaptea. Nu aveți grijă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri