VIDEO. Cuplul prezidenţial vizitează Spania

Data publicării:
klaus carmen iohannis

ACTUALIZARE.  Preşedintele Klaus Iohannis a ajuns la Madrid, cu o zi înainte de vizita oficială pe care o avea programată. În programul iniţial al preşedintelui, pentru ziua de duminică era prevăzută participarea la reuniunea extraordinată a liderilor Uniunii Europene, de la Bruxelles. În lipsa unui acord între membrii zonei euro asupra Greciei, această întâlnire a fost anulată, ceea ce a condus şi la modificarea programului lui Klaus Iohannis.

Vizita oficială a preşedintelui în Spania se va desfăşura luni şi marţi şi în timpul ei şeful statului se va întâlni cu regele Felipe al VI-lea și cu premierul Mariano Rajoy.


Este prima întâlnire dintre Klaus Iohannis şi suveranul spaniol Felipe al VI-lea, proclamat Rege anul trecut. Preşedintele va avea convorbiri oficiale şi cu premierul spaniol, iar mâine seară se va adresa românilor care locuiesc în Spania.

În premieră, avionul prezidenţial a decolat duminică de la Bucureşti fără şeful statului. Aeronava, plină cu jurnalişti, a făcut o oprire la Sibiu, de unde i-a luat pe Klaus şi Carmen Iohannis. Preşedintele se va întoarce în ţară marţi seară.   

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri