VIDEO. Dăncilă, o nouă gafă: „A abroga pe cineva despre o vină”

Data actualizării: Data publicării:
dancila viorica vasilica inquam octav ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Viorica Dăncilă a făcut astăzi o nouă gafă. Ea a răspuns la o întrebare privind explicațiile pe care va trebui să le dea la Bruxelles în privința incidentelor din 10 august folosind expresia „a abroga pe cineva despre o vină”.

„Cu domnul Juncker nu am vorbit încă. După cum ştiţi, ieri am avut o vizită în Spania, unde m-am întâlnit cu omologul meu spaniol, dar şi cu regele Spaniei. Voi discuta cu domnul preşedinte Juncker, nu în ideea de a abroga pe cineva despre o vină, ci de a ruga ca să lăsăm rezultatele anchetei să fie cele care ne fac să credem într-o direcţie sau cealaltă”, a spus Viorica Dăncilă.

O dezbatere despre statul de drept din România, după violenţele de la protestul din 10 august, ar urma să aibă loc în plenul Parlamentului European. Detaliile dezbaterii urmează a fi stabilite la următoarea conferinţă a preşedinţilor de grupuri parlamentare, în 13 septembrie, potrivit europarlamentarului Siegfried Mureşan. El a precizat că aceasta este doar una din dezbaterile care vor avea loc despre România în perioada următoare. Astfel, în Comisia pentru Libertăţi Civile a Parlamentul European (LIBE) va avea loc în perioada următoare o dezbatere cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, despre situaţia din România.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri