VIDEO. Debusolare în Parlament după votul în cazul lui V. Ponta. Valeriu Zgonea, către Florin Pâslaru: "Ce ai citit, mă?"

Data publicării:
valeriu zgonea - mfax

Deputaţii au votat dacă aprobă sau nu proiectul de rezoluție care stipula refuzul cererii DNA, aşa cum a fost formulat el de Comisia Juridică în urmă cu o zi.

231 dintre deputaţi au fost de acord cu raportul Comisiei Juridice (de respingere a ridicării imunității), adică s-au exprimat împotriva cererii DNA, în timp ce 120 au votat contra acestui raport, ceea ce însemna că sunt în favoarea solicitării DNA de încuviințare a urmării penale a premierului pentru trei fapte de conflict de interese comise în calitate de premier.

După citirea rezultatului votului, mai mulţi membri ai opoziţiei au susţinut că, din formularea deputatului Florin Pâslaru, ar fi reieşit că votul a fost în favoarea cererii DNA şi au invocat chestiuni de procedură.

„Procedură? Nu aveţi la ce, s-a încheiat şedinţa. Ce ai citit, mă?”, a întrebat Valeriu Zgonea, adresându-se lui Florin Pâslaru, cel care a dat citire rezultatului votului.

„S-a aprobat cererea de respingere, proiectul de hotărâre de respingere (redactat de Comisia Juridică – n.r.). A zis altfel? Domnul Pâslaru (Florin Pâslaru – n.r.), sper că nu aţi scris altfel. A fost adoptat proiectul de hotărâre, e corect. Votul este corect, nu îl mai comentăm, e obligatoriu de a fi transpus în documentele oficiale”, a lămurit situaţia Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor.

Urmăriți în materialul video de mai sus reacțiile politicienilor după vot. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri