VIDEO. Dragnea, din nou nervos cu jurnaliștii

Data publicării:
dragnea furios

Pentru a doua zi consecutiv, președintele PSD, Liviu Dragnea, pare să dea dovadă de o nervozitate în discuțiile cu jurnaliștii pe care, cel puțin până acum, se ferise să o arate mai ales în fața camerelor de luat vederi. Președintele Camerei Deputaților și-a manifestat această iritare în momentul în care a fost întrerupt dintr-o diatribă lansată la adresa președintelui Klaus Iohannis, în contextul în care apropia discuția de posibilitatea suspendării șefului statului.

Înainte de a începe transmisia în direct a declarațiilor sale, Liviu Dragnea a părut relaxat, a râs și a glumit cu ziariștii. Apoi, prima întrebare a fost legată de absența sa și a președintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, de la Palatul Cotroceni, la ceremonia de depunere a jurământului de către Gabriel Vlase, noul șef al SIE. Liderul PSD a început explicațiile, care s-au transformat treptat într-un atac la adresa președintelui. La un moment dat, un jurnalist a vrut să-l întrebe ceva, iar reacția lui Liviu Dragnea a fost neașteptat de tăioasă:

- Dacă sunteți voi nevorbiți, de ce mă mai întrebați pe mine? Sincer!

- Ați avut discuții cu dl. Tăriceanu, dacă ne puteți spune..., a spus un jurnalist.

- Tot n-am terminat! a punctat Liviu Dragnea.

- Vă rog să mă scuzați, spune jurnalistul.

- Da, tot n-am terminat... (Face o pauză și așteaptă să se potolească rumoarea, apoi Liviu Dragnea reia atacul la adresa lui Klaus Iohannis:) Un președinte care girează plângeri de înaltă trădare împotriva primului ministru, care îi cere premierului să-și dea demisia și să aibă grijă, că e bine să facă ceea ce i s-a spus, care merge la discuții despre Programul financiar multianual și nu discută nici cu primul ministru, nici cu Parlamentul, nici Parlamentul, nici premierul nu știe (sic! - n.r.) niciodată de ce merge undeva, ce vorbește acolo, ce angajamente - verbale, că altfel nu le poate face - le face în numele statului român și am ajuns la concluzia că n-avem de ce să mergem acolo (la Cotroceni - n.r.) să fim parte dintr-o poză în care directorul SIE, care a fost votat de Parlamentul României și aici trebuia să depună jurământul, pentru că acesta este forul suprem al acestei țări (...).

Reproșurile la adresa președintelui au continuat apoi și s-a ajuns la chestiunea suspendării.

- Luni veți avea o ședință a coaliției în care să luați...

- Dacă aveți o întrebare pe un alt subiect....Nu mai vreau să mai dau zeci de răspunsuri pe același subiect, a spus Liviu Dragnea.

- Va fi și un CEx al PSD pe acest subiect? a vrut să știe reporterul Digi24, moment în care Liviu Dragnea din nou a avut o reacție de iritare.

- V-ați hotărât dvs, ați făcut plângere penală la Parchet? Că mi-ați pus o întrebare dată probabil de Gușă sau de Rareș Bogdan că eu am făcut înțelegere cu statul paralel ca să mă achite. Ați făcut plângere la Parchet, domnișoară? s-a adresat Liviu Dragnea, în loc de răspuns, unei alte jurnaliste, care nu apucase încă să-i pună o întrebare concretă, dar care, cu o zi înainte, îi pusese o întrebare ce îl enervase pe liderul PSD. (Vezi momentul aici)

- Dumneavoastră de unde știți că întrebare era adresată de..., a replicat jurnalista.

- Nu, dacă e de la dumneavoastră, atunci e și mai simplu: înseamnă că dvs aveți această informație...

- Nu sunt doar purtător de microfon aici, dle președinte, s-a apărat jurnalista.

- Bun, răspundeți-mi la această întrebare, pentru că ați făcut o afirmație foarte gravă...

- Nu, doar v-am întrebat, n-am făcut nicio afirmație, a fost doar o întrebare...

- Când o să facem conferință de presă, o să vreau să vă întreb, pentru că nu cred că dl. Lazăr (procurorul general - n.r.) se va trezi să se autosesizeze..., a replicat Liviu Dragnea cu o voce și o privire severe.

- Dle președinte,..., a încercat un alt ziarist să pună o altă întrebare.

- N-am terminat, domnu', aveţi răbdare, i-a spus, peste umăr, Liviu Dragnea.

- ... pentru că m-am săturat de aceste minciuni ordinare. Când vorbiți de negocieri cu statul paralel, făcute de președintele Camerei Deputaților, ori trebuie să aveți dovezi pe care să le prezentați, ori trebuie să faceți o plângere penală direct la Parchetul General, a continuat liderul PSD.

- Rolul nostru este să vă întrebăm și asta am făcut și ieri, a afirmat jurnalista.

- Dacă ați avut aceasta în minte, atunci înseamnă că aveți o informație. Vă rog să o dați, domnișoară, vă jucați cu vorbele foarte grele! a acuzat Liviu Dragnea.

- Apropo de aceste înțelegeri între acest stat paralel și președintele Klaus Iohannis, când ați adus dvs dovezi? a vrut să știe o altă ziaristă.

- Poftim?! a întrebat Liviu Dragnea, aparent surprins.

- Când ați adus dvs. dovezi că..., a reluat ziarista.

- O să vă aduc dovezile când Realitatea va plăti sutele de milioane de lei pe care le are de plătit la statul român. Atunci o să primiți dovezile! a spus iritat Liviu Dragnea, după care a profitat de subiect pentru a reveni asupra atacului la adresa președintelui, de data aceasta criticând și ANAF-ul (detalii, aici).

Citiți și:  Teodorovici îi răspunde prompt lui Dragnea: ANAF a demarat deja procedura de recuperare a banilor de la Iohannis

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri