VIDEO. Dragnea, reacție nervoasă: „Și cu ce dracu mă ajută pe mine? M-am săturat!”

Data actualizării: Data publicării:
liviu dragnea

Președintele PSD Liviu Dragnea a avut o reacție extrem de nervoasă în fața jurnaliștilor, după ce moţiunea simplă împotriva lui Tudorel Toader a fost respinsă, când a fost întrebat despre legea care permite persoanelor condamnate la închisoare să execute pedepsele la domiciliu. 

Și cu ce dracu mă ajută pe mine, ca să înțeleg și eu? Că totuși, m-am săturat!”, a fost replica lui Dragnea.

În afară de mine mai sunt oameni în țara asta? Pe ei nu-i întrebați? M-am săturat. Înseamnă că orice lege mă favorizează pe mine, sunt și eu om și efectuv îmi ajunge să răspund la aceste prostii”, a continuat el.

Vorbiți cu haștagul, vorbiți cu Iohannis, să dea un decret să mă împuște mâine și de poimâine să puteți discuta ce se întâmplă în țara asta. Ați ajuns, oameni tineri, să susțineți securiștii, să susțineți abuzurile în România”, a mai spus Dragnea.

Liderul PSD a invocat şi numele ministrului Justiţiei. "Le-aş sugera tuturor să nu se mai victimizeze în discuţii informale cu presa că dacă o să fie remaniaţi, o să spună de fapt care e adevăratul motiv. Adevăratul motiv pentru remaniere nu va fi la niciunul dintre miniştri ordonanţa de amnistie şi graţiere. Dacă cineva se gândeşte să spună că din cauza asta ar putea fi remaniat, ceea ce deocamdată în PSD nu e cazul, la ora asta nu se pune problema remanierii lui Toader, dar la ora asta nu ştim ce se va întâmpla în continuare, ar face o mare greşeală", a mai afirmat, miercuri, Liviu Dragnea.

Plenul Senatului a votat luni mai multe modificări la Legea privind măsurile privative de libertate, întoarsă de CCR în Parlament, printre care şi posibilitatea ca pedepsele de până la 18 luni de închisoare, pentru fapte fără violenţă, să fie executate la domiciliu. De asemenea, detenţia la domiciliu va fi aplicată şi pedepselor de până la 10 ani în cazul femeilor însărcinate şi persoanelor care au minori în întreţinere. De asemenea, în anumite condiții, pot fi ispășite la domiciliu pedepsele până la 5 ani, în cazul bărbaților, și până la 8 ani, în cazul femeilor.

Moţiunea simplă „Un ministru de nota patru” a fost respinsă. Au fost 99 de voturi pentru moțiune și 171 împotrivă. Iniţiatorii au prezentat o evaluare care conţine 20 de puncte, tot atâtea câte sunt şi în documentele prin care Tudorel Toader a cerut revocarea lui Augustin Lazăr şi a Laurei Codruţa Kovesi. Opoziţia îi reproşează ministrului că încearcă să politizeze justiţia. 

Şi Liviu Dragnea are, însă, nemulţumirile sale faţă de prestaţia lui Toader, în condiţiile în care acesta din urmă a refuzat până acum să dea o ordonanţă de urgenţă privind graţierea şi amnistia. Dragnea l-a criticat în repatate rânduri pe Toader, surse din zona PSD arătând în ultimam vreme că liderul social-democrat doreşte schimbarea lui Tudorel Toader din funcţia de ministru al Justiţiei.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri