VIDEO. Dragnea: „Sunt pro-european convins și un pro-american mult mai convins”

Data actualizării: Data publicării:
dragnea pro european

Pro-european convins şi pro-american şi mai convins. Aşa s-a declarat Liviu Dragnea în faţa colegilor de partid, la Conferinţa PSD Ialomiţa. A împrumutat din nou artificii retorice ale liderilor certaţi cu instituţiile europene. Liderul PSD vrea respect şi „un mic colţ de lume”.

Sunt pro-european convins și un pro-american mult mai convins. Sunt foarte atent la cuvinte. Dar noi am vrut să intrăm în UE pentru o viaţă mai bună, pentru mai multă libertate, nu pentru a ne întorce la frică și teroare. Am vrut să intrăm în UE pentru a avea acces la dezvoltare și pentru a avea un minim respect. Nu cerem mai mult respect decât oferim. Ne-am purtat și ne purtăm frumos în continuare. Cerem doar dreptul de a fi ascultați, de a pune pe masă niște argumente. Nu se poate ca tot ce spunem, facem să fie criticat, lovit, blocat și ce spun ceilalți, o listă de minciuni, să fie luate de bune, fără verificare. E mult ceea ce cerem? E mult că ne dorim și noi micul nostru colț de lume? Nu vreau să fac acum calcule economice, dar în talerul ăla în care ai vorbit de 17 miliarde de euro se adaugă mult mai multe lucruri și e bine că se adaugă. E bine că companiile străine câștigă miliarde în România. Au venit, vin și să vină în continuare, îi primim cu brațele deschise. Doar vrem și noi, ca în alte țări, să plătească impozitele aci”, a susținut Liviu Dragnea.

Citește și Dacian Cioloș: Vreau să văd de la Dragnea declarații pe propria răspundere ale conducerii că nu au colaborat cu Securitatea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri