VIDEO. Elena Udrea, la bere cu Traian Băsescu. Președintele, încântat de sintagma „Premierul - agentul 000”

Data publicării:
base la bere

Președintele a stat la masă chiar lângă Elena Udrea. Masa, tipică berăriilor germane, la care au luat loc mai mulți membri ai PMP, nu a fost organizată separat, ci chiar în mijlocul localului, printre alți oameni.

Întâlnirea de la berărie are loc după ce candidatul PMP s-a lansat duminică în cursa pentru Cotroceni. Președintele Traian Băsescu nu a fost prezent însă la eveniment, dar săptămâna trecută și-a dat semnătura de susținere a candidatului PMP pentru prezidențiale.

Elena Udrea a evitat modelul evenimentului festiv pentru a marca lansarea candidaturii şi a preferat un marş care s-a transformat într-un protest antiguvernamental, încheiat chiar în Piaţa Victoriei, în faţa clădirii Guvernului. De altfel, aproape tot discursul electoral al Elenei Udrea a fost presărat cu atacuri la adresa lui Victor Ponta.

Traian Băsescu, încântat de sintagma cu „000”

După ce au ciocnit halbe de bere şi au făcut poze, preşedintele a felicitat-o pe Elena Udrea pentru discursul critic la adresa premierului. Şeful statului a apeciat în special sintagma „Agentul 000”, folosită la adresa lui Victor Ponta.

Șeful statului a fost întâmpinat cu urale la intrarea în berărie. În absenţa unei scene, şeful statului s-a urcat pe un scaun pentru a-i saluta pe toţi liderii PMP şi pe susţinătorii adunaţi în berărie

Traian Băsescu a ţinut să o felicite pe Elena Udrea pentru mitingul organizat împotriva Guvernului şi pentru sintagma „Victor Ponta- Agentul 000”:

Traian Băsescu către Elena Udrea: „Ce faci, doamna preşedintă? Mi-a plăcut aia cu 0. 0 locuri de muncă , 0 fonduri (...) A fost tare cu agentul 000”, a spus șeful statului înainte de a izbucni în râs.

Nici la masă preşedintele nu a scăpat de solicitările pentru fotografii. Şi Elena Udrea, dar şi fostul premier Emil Boc s-au fotografia cu clienţii localului. Printre şedinţe foto şi politică s-au ciocint şi halbe cu bere.

Președintele a stat aproximativ o oră la berărie și la plecare a refuzat să răspundă întrebărilor jurnaliștilor, care voiau să știe, de pildă, dacă va numi un nou șef al SIE până la încheierea mandatului. 

„Cum v-aţi simţit printre oameni? N-aţi mai ieşit de mult”, i-au spus jurnaliștii lui Traian Băsescu.

„Foarte bine . Vi se pare vouă că n-am mai ieşit de mult, nu aţi ştiut voi!”, a răspuns șeful statului.

Liderii PMP au declarat că ei au avut inţiativa aceste întâlniri nonconformiste la care a fost chemată şi presa.

„Noi l-am invitat, pentru că ne-a sunat și ne-a felicitat pentru eveniment, pentru tot efortul pe care îl facem să ne luptăm cu guvernarea Ponta și l-am invitat să vină aici, știind că sunt câteva zeci, sute de susținători ai domnului preşedinte”, a explicat Elena Udrea.

La final, şeful statului i-a promis Elenei Udrea că va fi prezent şi la alte evenimente din campania electorală, precum lansarea proiectului său pentru preşedinţie.  

Preşedintele a ciocnit o halbă de bere cu liderii PMP şi a făcut poze cu mai mulți clienţi ai localului:

FOTO: Alina Manolache, Digi24

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri