VIDEO. Excavatoare pe acoperișul Palatului Parlamentului

Data publicării:
excavator parlament

Imagini inedite la Palatul Parlamentului. Mai multe excavatoare şi utilaje grele au apărut pe acoperiş. Apa începe să se inflitreze şi să ude pereţii din sălile unde fac şedinţe deputaţii. Cum acoperişul are în unele zone şi un metru grosime şi este izolat cu plumb, bătălia cu aceasta clădire a dictatorului Nicolae Ceauseşcu este foarte dură.

„Sub dalele de pavaj există o bucată de beton destul de groasă, are undeva la 2 cm şi ceva grosime şi nu poate fi spartă de un pikamer obişnuit. Aşa că a fost adusă aici o şenilată care are montat, anexat, un pikamer extrem de puternic care să poată sparge aceste bucăţi de beton”, relatează Toma Petcu, jurnalist Digi24.

Aceasta este partea relativ simplă a lucrării. La câţiva metri distanţă muncitorii au constatat că terasa are o grosime pe care nimeni nu o bănuia.

Imaginaţi-vă că în acestă zonă grosimea terasei este de 1 metru şi sunt aproximativ 20 de straturi de izolaţie. Marea surpriză a celor de la Camera Deputaţilor a fost când au găsit printre aceste straturi şi unul de plumb. Nimeni nu îşi explică de ce să pui un strat de plumb, doar dacă te temi că la un moment dat clădirea ar putea fi atacată”, relatează Toma Petcu, jurnalist Digi24.

Toţi cei care văd excavatoarele căţărate pe acoperişul Parlamentului îşi pun imediat întrebarea: cum au ajuns acolo!?

Toate utilajele care acum lucrează la foc continu aici pe acoperişul Palatului Parlamentului au fost aduse cu macaraua pentru că altă soluţie tehnică nu exista. De asemenea, tot molozul care va rezulta în urma acestor lucrări va fi luat de aici tot cu această macara”, relatează Toma Petcu, jurnalist Digi24.

Din cauza lucrărilor, deputaţii PNL şi UDMR au primit alte săli în care să îşi ţină şedinţele.

„În momentul în care plouă, apa se prelinge pe acest perete, trece pe lângă această membrană, pe zona dintre membrană şi perete şi ajunge la etajul inferior, acolo unde sunt grupul PNL, grupul UDMR şi comisia de sănătate”, relatează Toma Petcu, jurnalist Digi24.

Lucrările ar trebui să fie gata până în decembrie, aşa că pe acoperişul Parlamentului se lucrează în trei schimburi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri