VIDEO. Ironie și comedie în Parlament

Data actualizării: Data publicării:
parlament digi

Parlamentarii nu ratează nicio ocazie de a se ataca reciproc. Nici măcar la şedinţele Legislativului. O ilustrează schimburile de replici dintre fostul preşedinte Traian Băsescu şi şefii celor două Camere Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea și fostul preşedinte al României, Traian Băsescu se ceartă în plenul Parlamentului ori de câte ori au ocazia. Iată ce s-a întâmplat după ce Guvernul a decis să ancheteze presupusa gaură de zece miliarde de lei din bugetul pe 2016.

Traian Băsescu, senator PMP: Domnule președinte, stiu că ați spus și data trecută că pe timpul dumneavoastră v-am atacat, permiteți-mi să vă atac din nou. Decât o comisie de anchetă pentru bugetul guvernului Cioloș, mai bine o comisie de anchetă pentru ferma de porci de la Tel Drum.

Liviu Dragnea, președinte PSD: Domnule președinte, legat de ferma de porci, nu știam că aveți și această specializare. Dumneavoastră puteți să vă băltiți în ce vreți dumneavoastră, eu nu. Eu în acea mocirlă nu intru.

Şi nu a fost prima ceartă în care a fost implicat fostul şef al statului. La adoptarea Declaraţiei pentru întărirea Legislativului, iniţiată de Călin Popescu Tăriceanu, Traian Băsescu a avut ceva de împărţit cu preşedintele Senatului.

Traian Basescu, senator PMP: Comandanţii de navă sunt verticali, dumneavoastră vreţi să închinaţi parlamentul către oricine şi să spuneţi: eu sunt şeful, puneţi-vă pe frunte asta ca să se ştie ce vreţi.

Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului: Domnu’ preşedinte, aţi înţeles prea puţin, îmi pare rău.

Traian Băsescu, senator PMP: De acord cu dumneavoastră, am înţeles prea puţin, dar dumneavoastră n-aţi înţeles nimic.

Cu ocazia depunerii moţiunii de cenzură iniţiată de PNL şi USR, în februarie, preşedinţii celor două camere şi Traian Băsescu au avut din nou un schimb de replici acid.

Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului: Domnu’ preşedinte aici se ridică mâna, nu-i ca pe vapor.

Traian Băsescu: Domnilor preşedinţi, nu ştiu cum era pe vapor, dar să ştiţi că acolo n-am întâlnit escroci.

Călin Popescu Tăriceanu: Domnu preşedinte, fiecare cu gaşca lui, dumneavostră cu serviciile, noi cu cetăţenii.

Traian Băsescu, senator PMP: Aşa este, am văzut cât sunteţi cu cetăţenii numai zilele ăstea prin Piaţa Victoriei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri