VIDEO. Miniștrii, apostrofați de premier: Fiecare să-și vadă de domeniul lui!

Data publicării:
sorin grindeanu govro

Premierul Sorin Grindeanu a surprins, joi, la începutul ședinței de guvern, când, de față cu presa, și-a certat miniștrii pentru că nu comunică adecvat, dând și două exemple concrete care l-au deranjat: că investițiile din apărare nu au fost anunțate de ministrul însuși și că prea mulți și-au dat cu părerea despre proiectul impozitului pe gospodărie. În privința acestei din urmă teme, singurul abilitat să vorbească în numele Guvernului este ministrul finanțelor, a punctat Sorin Grindeanu.

Premierul a menționat chiar că a cerut să i se facă un raport cu declarațiile neadecvate făcute de miniștri:  „Nu-mi doresc - şi am şi cerut să se facă o inventariere - ca altcineva decât cei care sunt titulari pe posturi să discute despre lucruri care ţin de alte ministere”, a spus șeful executivului.

„Nu vreau să aflu despre anumite investiţii la Ministerul Apărării decât din declaraţii ale ministrului apărării. Suntem clari?” a întrebat premierul uitându-se fix pentru câteva secunde într-o anumită direcție de la masa la care stăteau miniștrii.

Sorin Grindeanu a făcut apoi precizări în privința proiectului privind impozitul pe gospodărie. El le-a cerut miniștrilor să nu-și mai dea cu părerea, pe la televiziuni, în privința unui text care deocamdată nu există în dezbatere publică și a spus că singurul abilitat să vorbească pe această temă este Viorel Ștefan, ministrul finanțelor. „Fiecare să-și gestioneze domeniul pe care îl are”, le-a cerut premierul miniștilor, pe un ton ferm:

De asemenea, îmi doresc ca pe ceea ce înseamnă mult discutatul impozit pe gospodărie – am văzut că există o întreagă efervescență pe acest subiect, toată lumea merge la televizor și își dă cu părerea, fără a avea în acest moment un proiect clar, concis, în discuție la Ministerul Finanțelor, sunt foarte multe discuții, astea sunt lucruri premergătoare. Până când nu vom ajunge la ceea ce am spus că vom face și până nu vom avea un draft final, v-aș ruga să vă abțineți! Singurul care poate să vorbească din punctul de vedere al Guvernului pe aceast subiect este ministrul finanțelor. Din punctul de vedere al Guvernului. Asta ca să fim foarte clari apropo de comunicarea publică, pentru că am văzut foarte puțin dintre dvs. care să nu-și dea cu părerea despre acest lucru, despre acest subiecte și despre altele. Fiecare să-și gestioneze domeniul pe care îl are!”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri