VIDEO Miting PSD la Craiova. Ce mesaj a vrut să transmită Liviu Dragnea

Data actualizării: Data publicării:
liviu dragnea discurs craiova

Miting PSD de amploare vineri, la Craiova, acolo unde au fost prezentați candidații la alegerile europarlamentare. Au participat peste 40.000 de susţinători, după estimările organizatorilor. Jandarmii spun că au fost cu 10 mii mai puțini. Participanţii au fost sfătuiţi să se îmbrace în alb, la fel ca la ultimul miting organizat de PSD, anul trecut, la Bucureşti. Dar frigul de afară le-a cam stricat planurile.

Cu entuziasm a fost primit Liviu Dragnea la Craiova. A făcut o baie de mulţime până a ajuns pe scena unde a fost aclamat la fiecare frază spusă. Liviu Dragnea a susținut un discurs în care l-a atacat din nou pe președintele Klaus Iohannis și pe oficialii europeni.  „Mulți mi-ați spus: Liviule, dacă te arestează, venim şi te scoatem” - este mesajul care a atras atenția și pe care liderul PSD a ținut să-l transmită susținătorilor, de la tribună. 

„Ăsta e partidul pe care Iohannis și clica lui vrea să îl distrugă. Am trecut printre voi. Toți mi-au zis: Liviule, nu te lăsa! Mi-au mai zis: chiar dacă te arestează, să nu renunți că venim să te scoatem de acolo”.

Preşedintele PSD a adus în discuție și o eventuală candidatură a sa la alegerile prezidenţiale, sugerând că aceasta depinde tot de libertatea sa. „Dacă o să am posibilitatea fizic, ne mai gândim. Acum am. Acum sunt liber, sunt cu voi”, a afirmat Dragnea, întrebat dacă va candida la prezidenţiale.

Totodată, arătându-și partea emoțională, la finalul discursului, liderul PSD le-a destăinuit susţinătorilor ca în cel mai scurt timp o să se căsătoreasca cu iubita lui, Irina. Liderul PSD a anunțat că vrea ca el și Irina să fie cununați de proaspăt căsătoriții Olguța Vasilescu și Claudiu Manda.

„Claudiu e un tânăr la care ţin foarte mult. Are curaj, e patriot, a convins-o pe Olguţa să se mărite cu el. Îi iubesc pe amândoi şi dacă cumva, să nu se supere Irina, dacă o să mă lase ăştia în pace şi o să fie ce o să fie, aici, în faţa oltenilor, îi rog să ne fie nași”. (Aplauze)

„Oficialii de la Bruxelles au ajutat țara asta cu ceva?”

Ca să ajungă toţi cei 40.000 de susţinători, pregătirile au început încă de dimineaţă. Nu toţi au fost însă îmbrăcaţi în alb, așa cum au cerut organizatorii, și asta din cauza vremii de afara. Până şi liderul PSD a urcat pe scena cu o geaca neagră.

Negre i-au fost și gândurile atunci când a vorbit despre Uniunea Europeană. „Am văzut în ultimele zile, în ultimele luni, oficiali de la Bruxelles care tot ceartă România, dar eu le pun o întrebare: Au ajutat ţara asta cu ceva? Ne ceartă pentru nimic, ne ceartă pentru ceva ce nu am făcut. Tot vorbesc despre aceste temeri. Dar de ce? De ce nu sunt şi ei interesaţi cumva care sunt efectele guvernării PSD pentru viaţa oamenilor? Puterea de cumpărare a crescut. E ceva mai grav, cred că le pasă şi poate nu le place”, a spus Liviu Dragnea, citat de Agerpres.

Liviu Dragnea a mai susţinut că liderii europeni ar fi deranjați, de fapt, de legea privind exploatarea gazelor din Marea Neagră. „Când vor pleca din nou legume şi fructe gustoase şi sănătoase în Vest, ale noastre vor fi cumpărate primele. Şi asta ce credeţi că face? Produce bucurie celor de acolo sau supărare? Supărare, oameni buni. Credeţi că sunt supăraţi că nu am fost de acord ca legea prin care se stabilea cum se exploatează gazele din Marea Neagră să lase în România nimic? Ce trebuia să facem noi? 45 de ani să ne uităm să vedem cum ies gazele din România şi se duc în vestul Europei şi noi să stăm tot la mâna ruşilor? Normal, sunt investiţii, trebuie să câştige, dar şi această ţară trebuie să câştige şi industria românească trebuie să câştige”, a adăugat Liviu Dragnea.

Citiți și:  Victor Ponta compară discursul lui Liviu Dragnea la Craiova cu cel al lui Vadim Tudor în anii 2000

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri