VIDEO. Momentele tensionate din Parlament. Cum s-a văzut ruptura dintre șefii celor două camere şi Klaus Iohannis

Data actualizării: Data publicării:
sedinta solemna parlament inquam ganea 4
FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea

Atmosferă încărcată în Parlament, la ședința solemnă care a marcat 15 ani de la aderarea României la NATO. În cele câteva minute de la sosirea preşedintelui Iohannis la Palatul Parlamentului şi până la începerea şedinţei oficiale s-a văzut ostilitatea, încordarea şi încrâncenerea din clasa politică. Liviu Dragnea şi Călin Popescu nu l-au întâmpinat pe Klaus Iohannis, iar preşedintele nu a dat mâna cu liderul PSD şi premierul Viorica Dăncilă. Nu au lipsit însă nici momentele amuzante.

Ruptura între liderii Parlamentului şi Klaus Iohannis s-a văzut imediat. Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu nu mers să-l întâmpine pe preşedinte. Rolul de gazdă a revenit liberalilor Alina Gorghiu şi Marian Pirtea. Lângă ei s-a aflat şi şeful Marelui Stat Major, generalul Nicolae Ciucă.

Pe culoarul ce ducea spre sala de şedinţe, senatorul PSD Şerban Nicolae s-a postat în faţa preşedintelui la câţiva metri distanţă, chiar dacă toate camerele aşteptau sosirea lui Klaus Iohannis.

Tensiunea a fost şi mai evidentă câteva secunde mai târziu. Liviu Dragnea, dar şi premierul cu tot Guvernul au dat nas în nas cu Klaus Iohannis chiar la intrarea în sală. Prima dată, preşedintele Camerei nu se uită spre preşedinte, dar apoi îi face loc acestuia să ajungă primul în plen. Şeful statului nu dă mâna nici cu Liviu Dragnea, nici cu Viorica Dăncilă şi intră în sală. Liderul PSD şi membrii Guvernului merg în spatele preşedintelui.

În sală, Klaus Iohannis şi Călin Popescu Tăriceanu se salută rece. Preşedintele coboară câteva trepte şi dă mâna cu fostul preşedinte Emil Constantinescu. Lângă Klaus Iohannis vine şi Traian Băsescu care gesticulează intes în timp ce îi explica ceva preşedintelui. Din motive de boală, Ion Iliescu a lipsit şi de la acest eveniment legat de intrarea României în NATO.

Chiar înainte să înceapă şedinţa, Călin Popescu Tăriceanu uită că are microfonul deschis.

Călin Popescu Tăriceanu: „Ia uite-l pe ăsta cu florile!”

Florile nu erau pentru Klaus Iohannis, ci de la un liberal pentru Raluca Turcan, a cărei zi de naştere este astăzi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri