VIDEO. Odă dedicată unui primar din Alba, recitată de o elevă, la inaugurarea unui pod peste Mureș

Data actualizării: Data publicării:
oda-primar-alba

O elevă a recitat la inaugurarea unui pod peste râul Mureș o odă dedicată primarului orașului Teiuș, Mirel Vasile Hălălai, în care acesta este lăudat pentru investiție și este caracterizat drept „tânăr, învățat, cinstit”.

Inaugurarea podului peste râul Mureș, care leagă orașul Teiuș de localitatea Căpud, a avut loc vineri și a avut parte de un program artistic realizat de elevi, relatează Mediafax.

Este vorba de copiii de la Liceul Teoretic Teiuș și de la Școala generală din Căpud. Una dintre eleve a recitat în fața audienței o adevărată odă dedicată primarului orașului, Mirel Vasile Hălălai.

Potrivit imaginilor publicate de un site local, poezia a fost prezentată ca fiind scrisă de un localnic din Căpud, Alexandru Salcă.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

În poezie, eleva îi spune edilului „Domn’ primar, îți mulțumim, sănătate îți dorim”, anterior amintind că investiția a fost realizată după ce acesta a trimis proiectul podului la București.

Iată poezia recitată de elevă:

„Străbunii noștri din Căpud
Treceau podul de la Teiuș
C-așa a fost lumea lăsată
Mai redusă câte-o dată
Și-au trecut primari mai mulți
Pod peste Mureș n-au făcut
Promisiuni toți au avut
Nimeni nu a venit
Ca să facă ce-au promis
Și-a venit ziua cea mare,
C-un primar ca Hălălaie
Un copil de ceferist
Tânăr, învățat, cinstit
Proiectul pod când l-a găsit
La București l-a și trimis
Podul s-a construit
Și satul a înflorit.
O școală modernizată,
Apă în Căpud băgată.
Domn’ Primar îți mulțumim!
Sănătate îți dorim!
Belșug și fericire,
Să ai parte de iubire!”.

Finalul poeziei a fost primit cu aplauze de cei prezenți. Au urmat alte momente artistice ale elevilor, cântece, dansuri, dar și alte poezii despre satul natal.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri