VIDEO. Oprișan: Este nevoie de o restructurare totală

Data actualizării: Data publicării:
oprisan

Marian Oprișan, președintele CJ Vrancea, susține că se impune restructurarea „totală” a administrației centrale și, implicit, a Guvernului pentru a putea fi îndeplinite angajamentele din programul de guvernare. Prin poziția asumată, Oprișan se situează de partea premierului Mihai Tudose și împotriva lui Liviu Dragnea și a susținătorilor acestuia.

Ca să ducem la capăt programul de guvernare asumat de PSD este nevoie de o restructurare, totală aș putea spune, a administrației centrale și, implicit, a Guvernului”, a declarat Oprișan, la intrarea în sediul central al PSD.

Întrebat câte ministere ar trebui să dispară, în opinia sa, președintele CJ Vrancea a răspuns: „Nu pot să vă spun câte, dar aparatul central este foarte încărcat și el trebuie eficientizat”.

Oprișan a mai arătat că „trebuie să facem spitale, trebuie să facem autostrăzi, trebuie să asigurăm liniștea și ordinea publică, trebuie să asigurăm salariile românilor, pensiile și pentru asta trebuie discutat”.

Înainte de a merge la ședința de luni a Comitetului Executiv al PSD, Marian Oprișan a avut, luni dimineață, o întâlnire cu premierului Mihai Tudose, la sediul Guvernului. Șeful CJ Vrancea a explicat întâlnirea cu prim-ministrul PSD prin „niște probleme guvernamentale la nivelul județului Vrancea”.

Conducerea extinsă a PSD se reunește la sediul central într-o ședință a Comitetului Executiv în care ar trebui să se clarifice soarta Guvernului Tudose și, implicit, numele noului ministru al Pădurilor și Apelor, după demisia Doinei Pană. Sunt voci în partid care cer şi restructurarea Guvernului, şi un congres extraordinar. Nu e exclusă nici modificarea statutului PSD: partidul vrea să fie mai îngăduitor cu cei anchetaţi penal.

Înainte de debutul ședinței CEx al PSD, premierul Mihai Tudose a precizat jurnaliștilor că își menține poziția privind restructurarea Guvernului. „Eu aşa am declarat şi îmi voi menţine punctul de vedere. Vedem decizia partidului”, a spus Tudose la sosirea în Kiseleff.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri