VIDEO. Gafa de protocol a premierului Dăncilă

Data actualizării: Data publicării:
viorica croat

Prim-ministrul Croaţiei, Andrej Plenkovic, aflat în vizită la Bucureşti a fost primit, vineri dimineața, la Palatul Victoria, de premierul Viorica Dăncilă cu onoruri militare.

Ceremonia a avut tot fastul - premierul român l-a așteptat pe omologul croat în fața clădirii Guvernului, l-a întâmpinat de cum a coborât din mașina oficială și l-a condus către podimul aflat la capătul covorului roșu, unde cei doi au primit onorul Gărzii de Onoare și au ascultat imunurile de stat ale celor țări intonat de fanfara care a fost desfășurată pe o laterală a covorului roșu. 

Citește și ”Dragnea i-a transmis un mesaj disperat lui Trump”

A fost și o ezitare în protocol din partea premierului Vioricăi Dăncilă. Imediat după ce oficialii au primit onorul, a început să cânte imnul Croației. Premierul oaspete îți dusese deja mâna la inimă, moment pe care premierul român nu l-a sesizat și a părut să dea semne de nerăbdare, invitându-l să coboare de pe podium, în mod evident uitând că în protocol urma intonarea imurilor de stat. Vioricăi Dăncilă i s-a făcut semn discret să rămână pe loc și lucrurile au revenit la făgașul normal.

Apoi, cei doi premieri au plecat spre intrarea principală de la Guvern. Viorica Dăncilă a repetat gestul de a-l invita pe oaspete în Guvern, dar premierul croat s-a oprit din nou, pentru a saluta Garda de Onoare. Abia după această a doua stângăcie, cei doi au intrat în Guvern pentru discuţiile oficiale. Stângăciile premierului român au continuat şi la momentul declaraţiilor, cu câteva dezacorduri şi erori gramaticale în limba română, urmate de o exprimare stângace în limba engleză.

Vizita premierului croat a început, de fapt, de joi seară, cu un dineu oferit de Viorica Dăncilă.

Cu ocazia vizitei lui Andrej Plenkovic la București va fi semmnată şi o declarație de intenție între cele două guverne privind cooperarea în domeniile apărării și securității. La ora 09.30, cei doi oficiali vor face o declaraţie comună de presă, după care oficialul croat are programată o primire la Cotroceni, dar și la președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri