VIDEO. Reacția PSD când USR cere respectarea Regulamentului Camerei în ședința dedicată Codului penal

Data actualizării: Data publicării:
171120_PLEN_REUNIT_02_iordache INQUAM_Photos_Octav_Ganea

Ședința de plen a Camerei Deputaților destinată votului final la modificările aduse Codului penal a avut și câteva momente tensionate. După ce deputatul USR Cătălin Drulă a cerut președintelui de ședință, Florin Iordache, să respecte Regulamentul Camerei și să dispună îndepărtarea secretarului general al PSD, Marian Neacșu, din băncile rezervate reprezentanților comisiei parlamentare, social-democrații au refuzat, preferând să aducă o serie de jigniri colegilor din opoziție.

„Domnule vicepreședinte al Camerei Deputaților, domnule președinte de ședință, vă rog insistent să respectăm Regulamentul. Dumneavoastră aveți datoria de a menține ordinea aici și să cereți evacuarea de pe locurile destinate comisiilor a domnului Neacșu (Marian Neacșu - n.r.)”, a fost solicitarea deputatului USR Cătălin Drulă, solicitare întemeiată pe faptul că secretarul general al PSD nu este deputat.

Treceți în bancă, vă rog”, a fost reacția președintelui de ședință, Florin Iordache.

Ulterior, după ce deputatul USR a refuzat să plece de la microfon până nu i se ia în considerare solicitarea și după ce deputatul PNL Florin Roman a avut o intervenție exclusiv despre proiectul de lege care se votase, la tribună a venit și liderul grupului PSD, deputatul Daniel Suciu. Drept răspuns la solicitarea USR, acesta a adus o serie de jigniri colegilor din opoziție, în aplauzele sălii: „Am tăcut câteva luni fără să mă refer la apostolii Regulamentului în această sală și mă refer la cineva din stânga. Haideți să vedem cine ne vorbește nouă despre Regulament. Ne vorbesc colegii deputați care ne dorm în plen, cei care au transformat sala de plen în videochat, cei care s-au înșirat aici cu fundul la colegii lor și la cei care ne privesc din spatele televizoarelor, cei care mănâncă din tomberoanele Parlamentului și o spun ca o mare victorie, cei care fură microfoane, cei care refuză să plece de la microfoane (...) Nu ne mai povestiți despre Regulament, în timp ce dumneavoastră faceți orice să-l călcați în picioare”.

Cât despre prezența lui Marian Neacșu pe locurile destinate parlamentarilor membri ai comisiilor, liderului grupului PSD a spus: „Cei care sunt în drepta au tot dreptul regulamentar să se afle aici”.

Ședința de plen a continuat apoi ca și cum nu s-a întâmplat nimic.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri