VIDEO | Scandal în Parlament. PNL și USR au protestat cu pancarte

Data actualizării: Data publicării:
protest

Parlamentarii PNL și USR au adus pancarte cu lozinci anti-Guvern. Aceștia au manifestat astfel împotriva Guvernului care a modificat codurile penale printr-o ordonanță de urgență, marți noaptea.

Protestul a izbucnit după ce preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, i-a întrerupt discursul senatorului USR Vlad Alexandrescu. Fostul ministru al Culturii a vrut să critice majoritatea pentru adoptarea de către Guvern a ordonanţei de urgenţă privind modificarea codurilor penale. „Abuzaţi de legitimitatea votului şi de oamenii cinstiţi...”, a apucat să spună Alexandrescu înainte ca Tăriceanu să îi taie microfonul.

170201_PARLAMENT_PLEN_SESIUNE_CDEP_20_INQUAM_Octav_Ganea
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

”Nu acceptăm acest abuz”, au început să scandeze toţi senatorii PNL şi USR, afişând pancarte pe care scria ”Ruşine” şi ”Noaptea ca hoţii”şi bătând cu pumnul în bănci.

Andreea Cosma_INQUAM_Octav_Ganea
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

În timpul protestului Opoziţiei, care a provocat reacţii din partea parlamentarilor PSD şi ALDE, o deputată îşi făcea selfie. Este Andreea Cosma, fiica fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova Mircea Cosma. Acum două zile, aceasta a fost trimisă în judecată pentru infracţiunea de complicitate la abuz în serviciu.

Președintele PNL, Raluca Turcan, și cel al USR, Nicușor Dan, au aunțat că au finalizat textul moțiunii de cenzură la adresa Guvernului Grindeanu și au strâns 124 de semnături. Președintele PMP, Traian Băsescu, a declarat că parlamentarii partidului său nu sunt „în remorca” PNL dar vor susține cu semnături moțiunea de cenzură inițiată de liberali.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri