VIDEO. Speranța Cliseru, împiedicată să spună la ce oră a semnat ordinul de intervenție a jandarmilor, chiar de președintele Comisiei de Apărare

Data actualizării: Data publicării:
speranta cliseru

Prefectul Capitalei, Speranța Cliseru, a refuzat să răspundă, la indicațiile senatorului PSD Liviu Brăiloiu, președintele Comisiei de Apărare din Senat, la ce oră a semnat ordinul pentru intervenția în forță a jandarmilor, la Mitingul Diasporei din data de 1o august. 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Momentul poate fi urmărit începând cu minutul 42 al clipului video de mai sus.

Nicoleta Pauliuc, senator PNL: Rolul nostru astăzi aici nu este să facem o anchetă. Atribuțiile noastre sunt de legiferare. S-a discutat foarte mult despre acel ordin dat de dumneavoastră pentru intervenția în forță. Întrebarea mea este următoarea: în ce măsură apreciați semnarea ordinului de intervenție a acoperit din punct de vedere juridici, ținând cont că intervenția a început mult mai devreme, pe la ora 22, în condițiile în care dumneavoastră ați afirmat că ați semnat ordinul după ora 24.

Speranța Cliseru: „Poate că a fost o confuzie la nivelul ministerului, legată și de faptul că probabil nimeni nu m-a întrebat dacă am emis sau n-am emis un ordin înainte să se exprime public. [...] Deci e o diferență foarte mare între a aproba la cererea jandarmeriei o intervenție și a dispune o intervenție în scris.

Deci noi ne aflăm acum sub incidența legii 60, de aceea a fost și acea confuzie și în comunicatele ministerului, probabil, care au ieșit a doua zi și au spus că am emis eu un ordin, când de fapt eu n-am emis niciun ordin.

Dumnealor au considerat că s-a acționat pe altă lege. Deci având aceste două legi cu aceste paragrafe, care n-au fost niciodată dezbătute sau măcar comparate, cum o facem în zilele acestea, probabil că a fost o mică confuzie la nivelul ministerului, legată și de faptul că probabil nimeni nu m-a întrebat dacă am emis sau n-am emis înainte să se exprime public.”, a spus Speranța Cliseru la audierile din Comisia de Apărare din Senat.”

Nicoleta Pauliuc, senator PNL: Ordinul dat ulterior intervenției în fortă e acoperit Juridic? Cine minte, cine a fost coordonatorul acțiunii, dumneavoastră sau ministrul Carmen Dan?

Speranța Cliseru: Jandarmeria a acționat în baza legii dumnealor, așa cum au ei procedurile de a acționa, coordonatorul acțiunii a fost Laurențiu Cazan de la Jandarmerie.

- La ce oră ați semnat acel ordin?

Președintele Comisiei de Apărare: Domnul senator, îmi pare rău să intervin, asta seamănă mai mult a anchetă. Ore, minute, ați vrut niște clarificări la modul general. Domnul senator, să închideți microfonul! Aia nu este o întrebare.

Președintele Comisiei i-a dat apoi cuvântul senatorului PSD Șerban Nicolae, iar Speranța Cliseru s-a rezumat la a spune că „nu pot decât să nu confirm cele două ore”.

 

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri