VIDEO. Un secretar de stat PSD, enervat de un deputat USR la o discuție despre recursul compensatoriu

Data actualizării: Data publicării:
seidler cristescu

Radu Cristescu, secretar de stat în Ministerul Energiei și membru PSD, a avut o izbucnire nervoasă la adresa deputatului USR Cristian Seidler, când, invitați în studioul „Jurnalului de Seară” de la Digi24, au fost rugați să comenteze reportajul Digi24 cu reacțiile unor parlamentari la consecințele recursului compensatoriu. Radu Cristescu pare convins că PSD nu are nicio legătură cu legea recursului compensatoriu și a încercat să dea vina pe Guvernul Cioloș și președintele Iohannis.

Radu Cristescu (PSD) a început pe un ton foarte calm: „Pentru corecta informare a opiniei publice, trebuie să spunem următorul lucru: da, într-adevăr, sunt de acord, s-au întâmplat niște nenorociri. Această lege (a recursului compensatoriu - n.r.) a fost elaborată de doamna Prună...”

Cristian Seidler a intervenit: „Nu!”

A fost momentul în care Radu Cristescu s-a enervat și l-a maimuțărit pe colegul său de platou, ridicând vocea: „Domnule, stai! Nu! Nu! Lasă-mă, domnule, să termin!”

Cristian Seidler: V-am arătat ... (Cristian Seidler căutase anterior pe internet și arătase pe telefon expunerea de motive a Guvernului, semnată de fostul premier Sorin Grideanu, prin care era trimis către Parlament proiectul de lege pe tema legii recursului compensatoriu - n.r.).

Radu Cristescu: Ați arătat o prostie și o dezinformare și o s-o spun acuma: a fost elaborat de dna Prună, aprobată de Dacian Cioloș și promulgată de președintele României, Klaus Iohannis. Guvernul PSD l-a trimis la Parlament cu semnătura dlui Grindeanu, asta v-a arătat!

Cristian Seidler: Stați, că dacă doamna Prună...

Radu Cristescu: Haideți, domnule, nu mai dezinformați atâta! (Și mai enervat) Nu vedeți, numai atâta: vine cu telefonul, a trimis Grindeanu!

Cristian Seidler: E de pe site-ul Camerei (Deputaților - n.r.).

Radu Cristescu: Domnule, ascultă-mă: deci, elaborat de doamna Prună, aprobată de Cioloș și promulgată de Iohannis, da? Fără s-o retrimită la Parlament! Și-atunci? Numai PSD-ul, da?

Cosmin Prelipceanu, jurnalist Digi24: Domnule Cristescu, de ce vă înfierbântați asa?

Radu Cristescu: Nu suport dezinformările... (Cristian Seidler se aude cum izbucnește în râs) și a arunca vina numai pe cine ne convine, că poate mai câștigăm puncte electorale... Haideți, domnule!

Cosmin Prelipceanu: Orice telespectator al nostru, cu minime cunoștințe de tehnică legislativă, înțelege că ceea ce spuneți dvs nu are nicio legătură cu ce s-a întâmplat în Parlament.

Radu Cristescu: Legea a ajuns în Parlament. S-au făcut unele modificări, în concordanță cu unele cerințe CEDO, puteți verifica. Haideți să nu aruncăm vina, că ne convine, găsim numai pesediști pe hol! Dar curajoșii de la USR, care vin cu tot felul de telefoane să vă arate că domnule, PSD-ul! Au votat PNL-ul și USR-ul, domnule Prelipceanu! (Ridică vocea): PNL și USR au votat legea recursului compensatoriu! 

Cristian Seidler: E o minciună!

Radu Cristescu: Poftim? (Strigând de-a dreptul): Domnule, pe cuvântul meu, cum puteți minți atâția oameni, domnule, numai pentru 3 voturi, domnule?

Cristian Seidler: Haideți, căutați numele meu... Uitați-vă în ochii mei!

Radu Cristescu (gest de respingere, întoarce capul pufnind): Să mă uit în ochii dvs! Domnule, ați votat... poate dvs personal nu... Dar ați votat această lege, iar președintele Iohannis a promulgat-o! De ce?

Cristian Seidler: Pentru că a fost obligat de lege, probabil.

(În tot acest timp, Nicoleta Pauliuc, senator PNL, încearcă să intervină și ea în discuție, dar n-are nicio șansă.)

Cosmin Prelipceanu precizează: „A fost un singur liberal care a votat legea, l-ați văzut în reportaj” și apoi anunță pauză de publicitate: „Ne oprim. Ne oprim și ne întoarcem”.

Cât timp face anunțul, pe fundal încă se aud Radu Cristescu vociferând și senatoarea liberală care încearcă să-și spună și ea punctul de vedere.

Iată secvența de la „Jurnalul de Seară”:

Toată această ceartă a fost cauzată de un reportaj Digi24. La doi ani după ce 21.000 de deținuți au fost eliberați din închisori înainte de termen prin celebra lege a recursului compensatoriu, Digi24 i-a pus față în față pe parlamentarii care au votat cu victimele celor eliberați. Printre cei scoși de după gratii se numără criminali, violatori ori pedofili. Mulți au recidivat și au comis crime cumplite în acest răstimp. O echipa Digi24 le-a arătat deputaţilor fotografii ale victimelor, iar reacţiile au fost dintre cele mai surprinzătoare: de la timide păreri de rău şi vorbe înghiţite, la a da vina pe alţii pentru ceea ce ei au aprobat în Parlament. Florin Iordache, Cătălin Rădulescu sau Lia Olguța Vasilescu se numără printre interlocutorii reporterului Digi24 Ioana Ciurlea.

Urmăriți mai jos toată discuția de la Jurnalul de Seară pe tema recursului compensatoriu, la care au mai participat senatoarea liberală Nicoleta Pauliuc și deputata Pro România Gabriela Podașcă:

Redactor: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri