VIDEO | Zoană, mândră urmașă a lui Dăncilă în PE: „Moldova este graniță cu Rusia”

Data publicării:
maria gabriela zoana

Europarlamentarul român Maria Gabriela Zoană, înlocuitoarea lui Dăncilă în Parlamentul European, a redefinit geografia Europei de Est în cursul dezbaterii de marți din plenul de la Strasbourg, scrie EurActiv.ro.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

În timpul unei dezbateri pe tema Acordului de Asociere UE-Republica Moldova, Maria Gabriela Zoană, cea care a ajuns în Parlamentul European pe locul eliberat de Viorica Dăncilă când a preluat funcția de prim-ministru al României, a ținut să precizeze (și să sublinieze) că Moldova se învecinează cu Rusia.

„Moldova, și nu trebuie să uităm acest lucru, Moldova este graniță cu Rusia”, a spus Zoană în timpul dezbaterii.

„Uniunea Europeană trebuie să dea atenție acestui lucru. Europa trebuie să ajute Moldova să scape de influențele altor țări”, a continuat deputata social-democrată,.

Republica Moldova, conform granițelor în vigoare în 2018, se învecinează la vest cu România, iar pe celelalte laturi cu Ucraina.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri