VIDEO. Viitorul premier își contrazice ministrul de finanțe: Nu se desființează Pilonul II de pensii

Data actualizării: Data publicării:
TUDOSE MINISTRI PARLAMENT 170629_PLEN_CABINET_TUDOSE_11_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Apar deja primele contre în noul guvern, care e în curs de învestire. După ce ministrul propus al finanțelor, Ionuț Mișa, a declarat că Pilonul II de pensii se va desființa, premierul desemnat vine și îl contrazice. 

TUDOSE MINISTRI PARLAMENT 170629_PLEN_CABINET_TUDOSE_11_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

„Nu se desființează, doamne, de unde o scoateți?”, a întrebat, părând mirat, premierul desemnat Mihai Tudose. „Nu știu de ce a spus-o, o să-l întreb, nu se desființează. Punct”, a spus premierul Mihai Tudose.

La insistențele jurnaliștilor, care l-au întrebat dacă o să vorbească cu ministrul de finanțe, Mihai Tudose a promis că o să-l întrebe „dacă a spus așa ceva”. „Nu cred că a spus, poate a răspuns la altceva”, a completat el. 

„Pilonul II, da, se va desființa și banii se vor întoarce înapoi la cei care au cotizat la pilonul de pensii, ei având posibilitatea să opteze pentru bugetul asigurărilor sociale sau pentru pilonul III, cel privat. Vor opta între posibilitatea de a le administra statul și să le ofere o pensie sau să fie un privat care să le ofere acest lucru”, a declarat joi, după audierile din comisie, ministrul desemnat pentru finanțe, Ionuț Mișa (vezi video aici).

Viitorul guvern condus de Mihai Tudose pregăteşte schimbarea din temelii a sistemului fiscal. Programul de guvernare 2017-2020 prevede înlocuirea impozitului pe profit cu unul pe cifra de afaceri, în timp ce impozitul pe venit va scădea de la 16 la 10% din 2018. Tot în programul de guvernare apare informaţia că salariul minim brut va crește în 2018 la 2.000 de lei, iar pentru angajații cu studii superioare va fi de 2.300 de lei. Citiți detalii aici.

Citiți și: 

Controverse în Guvern încă din prima zi, pe tema Pilonului II de pensii. Dragnea: Mişa a început cu stângul

L. Dragnea: Ionuţ Mişa o fi răspuns la altă întrebare din spate

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri