Vile RA-APPS, date cadou de Guvern. V. Ponta: Președintele poate folosi în continuare vila Covasna

Data publicării:
basescu noua tribuna 3 presidency.ro

Unul dintre imobile, vila Covasna, era una dintre preferatele şefului statului. Premierul a ţinut să precizeze că preşedintele poate folosi în continuare această vilă. Doar că acum trebuie să ceară acordul Ministerului Apărării.

„Nu le-am luat că acolo se ducea președintele, nu asta m-a interesat, ci nu am vrut să fie vândute, cum sunt majoritatea celorlate proprietăți ale RA-APPS, și atât timp cât MAPN și SRI mi-au făcut solicitări, decât să cheltuie bani în alte părți, mai bine să economisească și ele bani”, a spus Victor Ponta.

„Și președintele țării, oricum se va numi el și orice reprezentant guvernamental, (le poate folosi – n.r.) dacă anunță Ministerul Apărării, pe lângă faptul că e șeful armatei, însă anunță instituția respectivă, dacă nu există o altă activitate și mă îndoiesc”, a precizat premierul.

Valeriu Zgonea: „Până la urmă, sunt ale românilor și beneficiază românii de ele”

Și președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a subliniat că decizia privind transferul vilelor este a Guvernului și că aceasta nu schimbă faptul că sunt în continuare deținute de statul român.

Întrebat de vila de la Covasna, folosită frecvent de șeful statului și care a fost trecută la MAPN, Valeriu Zgonea a spus că nu obișnuiește să meargă acolo. „E atributul exclusiv al Guvernului, până la urmă rămâne în proprietatea statului român, că e la un minister sau la celălalt, ea rămâne o vilă de protocol a statului român în care pot să meargă demnitari ai statului român sau alți demnitari care vizitează România. Până la urmă acesta este un avantaj al României, nu un dezavantaj”, a spus președintele Camerei Deputaților.

Valeriu Zgonea a precizat că, deși are dreptul să folosească aceste vile de șase, șapte ani, plătește întotdeauna, „ca să nu existe scandal”.

Nici faptul că un hotel a fost dat unei episcopii nu i se pare deplasat președintelui Camerei, care a argumentat: „Eu cred că episcopiile și biserica pot să facă lucruri bune acolo unde statul câteodată a eșuat. Până la urmă, sunt ale românilor, sunt în România și beneficiază românii de ele”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri