Vine Papa în România? Iohannis: „Doamna Dăncilă nu a înțeles ce s-a vorbit acolo”

Data actualizării: Data publicării:
DANCILA PAPA2

O eventuală vizită a Suveranului Pontif în România va fi anunțată simultan de Vatican și de Administrația Prezidențială, a declarat, sâmbătă, președintele Klaus Iohannis. El a calificat drept „o confuzie inexplicabilă” anunțul în acest sens făcut de premierul Viorica Dăncilă.

Dați-mi voie să cred că nu a înțeles doamna despre ce s-a vorbit acolo. Am urmărit întreaga evoluție și, într-un final, a apărut și comunicatul oficial al Vaticanului despre acea întâlnire și acolo se spune că s-a vorbit de președinția României Consiliului Uniunii Europene în prima parte a lui 2019. Singura explicație a mea e că doamna a înțeles ca e vorba de vizită și nu de președinție, deci o confuzie inexplicabilă”, a spus președintele.

Întrebat direct va veni sau nu Suveranul Pontif în România, Klaus Iohannis a răspuns: „Pot să vă spun că știu”.

În relația cu Vaticanul există niște reguli și norme foarte clare. Atunci când vor fi lămurite toate detaliile, atunci se va anunța simultan și de Vatican, și de Administrația Prezidențială și nu de alți vizitatori sau audiați”, a adăugat șeful statului.

Premierul Viorica Dăncilă declarase, la Antena 3, că, în discuţia pe care au avut-o la Vatican, Papa Francisc i-a confirmat că va veni anul viitor în România.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri