Viorel Hrebenciuc: Nu va fi o alianță cu PPDD, eventual un acord parlamentar. Oricine are nevoie de un nou aliat

Data publicării:
hrebe

Viorel Hrebenciuc, deputat PSD, a declarat că s-a discutat mai puțin despre alianțele locale cu liderul PPDD Dan Diaconescu și a precizat că „despre o eventuală schimbare de guvern nici nu s-a pus problema”.

„Adăugarea unei structuri guvernamentale cu ministru PPDD”, a punctat el.

„Este foarte clar că luna septembrie va fi o lună de foc, pentru că se va încerca atacarea guvernului Ponta. Noi, ca partid, trebuie să ne luăm măsurile de precauție pentru orice eventualitate. Luăm toate variantele în calcul. Dacă poți să ai mai mulți aliați, și dacă ai doi și poți să-l ai și pe al treilea ca să nu fie adversar, cred că ați proceda la fel. De ce să vă certați cu unul, dacă puteți să-l aveți prieten?”, a adăugat Viorel Hrebenciuc.

El a menționat ulterior că nu va fi o alianță a USD cu PPDD, ci „eventual un acord parlamentar”.

Gheorghe Flutur, senator și secretar general PDL, a replicat că oricum mai mulți parlamentari de la PPDD au trecut la PSD și că la nivel local această trecere presupune și pierderea mandatului și de aceea este preferat un acord parlamentar.

„În Parlament i-ați luat aproape pe toți, deci partea de Parlament e rezolvată mai demult. Mai aveți aleșii locali și Victor Ponta a și spus motivul: au nevoie să-și păstreze majorități acolo de unde pleacă PNL”, a spus Gheorghe Flutur.

Gyorgy Frunda, membru UDMR și consilier al premierului, a menționat că o intrare a unui alt factor la guvernare trebuie discutată cu toți membrii ai coaliției.

„Cred că intrarea PPDD (la guvernare – n.r) e un factor de risc. Este un partid impredictibil, care poate că dă mâna cu tine la începutul lui iunie, iar în septembrie sau te șantajează, a se vedea comportamentul domnului Dan Diaconescu în ultimii doi-trei ani de la privatizare la politică, sau te lasă în off-side. Orice partid care face o alianță cu PPDD își asumă un mare risc. De imagine absolut, Kelemen Hunor are dreptate. Și în rândul electoratul PSD, al tuturor partidelor serioase, acceptarea PPDD este o pierdere”, a spus Gyorgy Frunda.

„După părerea mea, PSD pierde mult dacă încheie o asemenea alianță indiferent de rezultate locale”, a mai spus el.

„PSD a demonstrat în cei 25 de ani că n-a făcut alianțe conjuncturale de moment. Eu sunt convins că acum vor fi alianțe la nivel local și nu vor fi niciun fel de alianțe la nivel central, eventual un acord parlamentar”, a replicat Viorel Hrebenciuc.

UDMR nu vrea ca PPDD să intre la guvernare. Liderul formaţiunii, Kelemen Hunor, a spus astăzi că acest lucru ar fi un dezastru de imagine pentru coaliția USD.

Însă, Liviu Dragnea ameninţă că renunţă la înţelegere, dacă partidul lui Dan Diaconescu nu rupe alianţele pe care le-a semnat în teritoriu cu PNL şi PDL. În prezent, Partidul Poporului colaborează cu partidele de dreapta în Hunedoara, Gorj şi Braşov.

În legătură cu acest aspect, Victor Ponta a spus că deocamdată nu este un rezultat al negocierilor cu PPDD.

„Nu am discutat zilele acestea, când vorbim, anunţăm. Nu au fost negocieri, s-a discutat la nivel tehnic de către domnul Dragnea cu secretarul general. Nu m-am văzut cu conducerea PPDD”, a declarat Victor Ponta.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri