Viorica Dăncilă a apărat Jandarmeria în Parlamentul European: Nu interziceți României ceea ce este permis în alte state ale UE

Data actualizării: Data publicării:
gaz lacrimogen BUCURESTI - PROTEST - DIASPORA - 10 AUGUST
FOTO: Inquam Photos / Liviu Albei

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a afirmat miercuri, în plenul Parlamentului European, că Jandarmeria Română este acuzată că a intervenit în 10 august, la Bucureşti, în cazul unui miting neautorizat, premierul subliniind că nu poate accepta "sub nicio formă" ca această instituţie să fie acuzată pentru "acţiuni şi proceduri practicate peste tot în Europa".

„Despre mitingul din 10 august voi spune doar câteva cuvinte: văd că este acuzată Jandarmeria Română pentru că a intervenit la un miting neautorizat la care oameni violenți au vrut să ocupe clădirea Guvernului.

Nu pot accepta sub nicio formă ca Jandarmeria Română să fie acuzată de proceduri practicate peste tot în Europa. Nu interziceți României ceea ce este permis în alte state ale UE.

Vrem să vă fim parteneri egali, nimeni nu va putea întoarce România din parcursul său european”, le-a spus Dăncilă europarlamentarilor. 

Plenul Parlamentului European dezbate, astăzi, situaţia statului de drept din România, la dezbateri fiind prezentă şi Viorica Dăncilă. Digi24 transmite live dezbaterea aici

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri