Viorica Dăncilă a cerut să fie invitată și ea la mitingurile PSD. ”Sunt președinte executiv al partidului”

Adriana Duțulescu Data actualizării: Data publicării:
Liviu Dragnea si Viorica Dancila
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Prim-ministrul Viorica Dăncilă i-a reproșat secretarului general al PSD, Codrin Ștefănescu, faptul că ea nu este invitată la acțiunile de partid, deși este președinte executiv al formațiunii. Reproșul a fost formulat miercuri, în ședința Comitetului Executiv al PSD, au declarat pentru Digi24.ro surse participante la ședință. 

dancila dragnea bpn inquam octav ganea 20181113135808_OGN_8815-01
Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Codrin Ștefănescu și Marian Oprișan i-au reproșat lui Dăncilă în cadrul ședinței Comitetului Executiv că nu se implică în activitățile partidului, după ce aceasta a cerut ca PSD să nu opteze pentru o restructurare guvernamentală pentru a impune un ministru nou la Justiție care să nu fie validat și de semnătura lui Klaus Iohannis. Dăncilă a pledat pentru varianta unei relații civilizate interinstituționale cu Administrația Prezidențială, ceea ce i-ar fi deranjat pe colegii săi, susțin sursele citate. În replică, Dăncilă a spus că muncește pentru partid de 23 de ani și este președintele executiv al formațiunii. ”În loc să spună lucruri care nu sunt adevărate, domnul Codrin Ștefănescu ar face mai bine să mă invite la acțiunile partidului”, a contraatacat prim-ministrul. 

Ca urmare a acestei discuții, ea a fost invitată să participe vineri și sâmbătă la mitingurile electorale organizate inițial doar pentru Liviu Dragnea la Botoșani și Iași. 

Unii membri ai CEX al PSD s-au declarat încântați de prestația Vioricăi Dăncilă în cadrul ședinței, pe care au apreciat-o pentru fermitate și curaj. Asta în contextul în care relația premierului cu președintele PSD s-a răcit în ultimele săptămâni, ca urmare a refuzului ei de a accepta adoptarea unor posibile ordonanțe de urgență pe teme de justiție. 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri