Viorica Dăncilă: Am avut o abordare corectă. Declaraţia preşedintelui şi exprimarea sa m-au dezamăgit

Data actualizării: Data publicării:
dancila iohannis crop presidency
Foto: presidency.ro

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că afirmaţiile preşedintelui Klaus Iohannis ca reacţie la anunţul său privind mutarea ambasadei României la Ierusalim şi modul în care acesta s-a exprimat nu au făcut decât să o dezamăgească.

Ea s-a declarat dezamăgită că preşedintele a invocat "ignoranţa".

"Eu am avut o abordare corectă", a spus Dăncilă, la Antena 3, amintind că nu a "angajat cu nimic". Premierul a spus că a precizat, în discursul rostit în SUA o decizie va fi luată după finalizarea analizei de către toţi actorii constituţionali implicaţi în procesul decizional.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că ar vrea să aibă o discuţie cu preşedintele Iohannis.

"Cred că trebuie să luăm în calcul ce câştigă România şi ceea ce pierde", a subliniat Dăncilă, adăugând: "Eu cred că România va avea de câştigat prin această decizie".

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că prin declaraţiile referitoare la mutarea Ambasadei României la Ierusalim, prim-ministrul Viorica Dăncilă demonstrează, încă o dată, totala sa ignoranţă în domeniul politicii externe. Iohannis o acuză pe Dăncilă că se grăbeşte să facă anunţuri publice fără să existe o decizie.

Klaus Iohannis consideră că, prin declarațiile susținute astăzi referitoare la mutarea Ambasadei României la Ierusalim, premierul Viorica Dăncilă demonstrează, "încă o dată, totala sa ignoranță în domeniul politicii externe" și în ceea ce privește luarea unor decizii importante ale statului român. 

Ambasada Israelului la Bucureşti îşi exprimă speranţa ca reprezentanţa diplomatică a României să se mute de la Tel Aviv la Ierusalim, poziţie exprimată după anunţul făcut în acest sens, duminică, de premierul Viorica Dăncilă.

Pe de altă parte, un înalt responsabil palestinian a criticat duminică anunţul României privind mutarea ambasadei sale de la Tel Aviv la Ierusalim ca fiind o "încălcare flagrantă a drepturilor palestiniene, a dreptului internaţional şi a rezoluţiilor ONU'', relatează dpa.

Sursa: news.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri