Viorica Dăncilă anunţă oficial că a renunţat la protecţia SPP

Data actualizării: Data publicării:
180129_GUVERN dancila_007_INQUAM_Photos_Octav_Ganea

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat miercuri, la începutul şedinţei de Guvern, că a transmis SPP că renunţă la protecţie.

180126_VIORICA_DANCILA_DECLARATIE_009_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Viorica Dăncilă / Sursă foto: INQUAM PHOTOS / Octav Ganea

„Precizez că am transmis Serviciului de Protecţie şi Pază încă de luni seară că nu vreau să beneficiez de protecţie. Înţeleg că toţi miniştrii au aceeaşi opţiune”, a declarat Dăncilă.

Ea a subliniat că nu are o problemă cu ofiţerii sau cu instituţia.

„Nu am nicio problemă cu ofiţerii SPP şi nici cu instituţia, însă aceasta este decizia mea”, a afirmat Viorica Dăncilă.

Informaţia privind decizia sa şi a membrilor Guvernului de a renunţa la serviciile SPP a apărut încă de marţi, după ce liderul PSD Liviu Dragnea a spus luni seară, la Antena 3, că, instituţional, orice premier trebuie să aibă contacte cu SRI, cu SIE şi cu SPP, dar că şeful SPP, Lucian Pahonţu, a fost implicat mai mult decât era cazul în Guvern.

„L-am văzut pe Mihai Tudose cum a evoluat după ce nu a mai fost prim ministru, chiar i-am mulţumit azi, a devenit acelaşi coleg deschis şi glumeţ. Poate tensiunea de acolo, poate influenţele. N-avem de unde să ştim acum, dar asta nu înseamnă că până la urmă nu vom află. Mai mulţi colegi mi-au spus că şeful SPP-ului a fost implicat mai mult decât era cazul. Domnului Paul Stănescu i s-a spus că undeva prin martie eu o să fiu executat şi dumnealui poate să fie şeful partidului. Poate că i s-a spus şi lui Grindeanu, lui Tudose, nu ştiu”, a declarat Dragnea.

Ar fi însă o problemă. Demnitarii aflaţi în competenţa Serviciului de Protecţie şi Pază (SPP), prin hotărâre a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), nu pot face obiectul protecţiei altor instituţii, au declarat, marți, surse oficiale pentru Agerpres.

Sursa: news.ro 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri